Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS

'Gotes per al Níger' en el IES Francesc Borja Moll

Més de 400 alumnes participen en una cursa solidària en benefici dels nins i nines del país africà

Els participants de la cursa solidària instants abans de començar la marxa. ies francesc borja moll

Ona de solidaritat entre els estudiants de l'IES Francesc Borja Moll. Més de 400 alumnes d'ESO, Batxillerat i Formació Professional varen participar la setmana passada en una cursa solidària amb un objectiu clar: ajudar als nins i nines de Níger.

Es tracta d'una iniciativa que té com a finalitat donar suport al treball d'Unicef en aquest país africà. I és que les dificultats d'accés a aigua afecten negativament la salut, nutrició i possibilitat de desenvolupament de tres milions de nins i nines en edat escolar.

Des d'Unicef senyalen que la mobilització d'escolars i professors a través de les carreres de gotes aconsegueixen canvis reals en les vides dels nins i adolescents nigerians, a donar suport al treball de protecció dels drets de la infància d'Unicef al Níger. Una carrera en la qual els participants donaren un euro.

Carrera solidària

Era la primera vegada que aquest centre escolar participa en aquest projecte i, segons l'organització, ha estat tot un èxit. "Segur que tornam a repetir en la pròxima cursa", asseguren des de la direcció.

Cal destacar que la campanya 'Gotes per al Níger' es va iniciar en el curs 2008-2009 i, des de llavors, estudiants de totes les edats han pogut conèixer un poc més sobre el dret a l'aigua i el dret a l'educació, aportant el seu granet d'arena, les seves gotes, per donar suport al treball d'Unicef en aquest país africà.

Segons explica Unicef, la manca d'instal·lacions d'aigua i sanejament en els centres educatius és una causa important d'abandonament escolar. A més, molts d'al·lots falten repetidament a l'escola com a conseqüència de malalties relacionades amb l'aigua, el que els fa impossible portar un ritme d'aprenentatge adequat. "Un simple pou d'aigua pot ser la clau per al dret a l'educació", senyalen des de l'entitat. Per això, cada pas és una gota més d'aigua.

Compartir el artículo

stats