Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Com prevenir les malalties bucodentals entre els escolars

"La millor vacuna contra la càries és un bon raspall de dents", assegura la doctora Olga Calderari

Grup d'escolars que va participar en el taller de prevenció bucodental.

"La millor vacuna contra la càries és un bon raspall de dents". Així de contundent va començar el seu discurs la doctora Olga Calderari, encarregada d'impartir el taller 'El Kit del raspallat de dents'.

Calderari senyala que, segons dades de l'OMS, entre el 60 i 90% dels escolars tenen càries dental en tot el món, pel que és molt important que des d'edats primerenques tots els nens prenguin consciència de la importància d'una correcta higiene bucodental. "Mantenir bons hàbits no només prevé malalties, sinó és la base per sempre lluir un somriure brillant en el futur", sentencia.

Més de mig centenar d'alumnes de 3r d'ESO van passar per les instal·lacions de l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA, dins el programa del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (portUIB) i seràs UIB, per participar en tallers i jocs on els ensenyaven com prevenir les malalties bucodentals.

Per altra banda, la doctora Audrey Caballero, qui va impartir el taller 'El somriure mai es perd' al costat dels alumnes del Grau Superior d'Higiene Bucodental, adverteix que "una mala salut oral pot estar donant a llum un altre tipus de malalties com la diabetis, el càncer, les malalties respiratòries cròniques o les cardiovasculars que pot tenir factors compartits".

Compartir el artículo

stats