Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

FORMACIÓ

Tractors i cotxes elèctrics per als centres de Formació Professional

La Conselleria inverteix 235.000 euros en sis vehicles elèctrics i tres tractors agrícoles destinats a centres que imparteixen cicles formatius - L'IES Juníper Serra, l'IES Manacor, l'IES Pau Casesnoves i l'IES Son Pacs, entre els beneficiaris

Un dels tractors ha estat per a l'IES Josep Sureda i Blanes, que imparteix cicles formatius de la família agrària.

La Conselleria d'Educació ha adquirit sis cotxes elèctrics per a instituts que imparteixen cicles formatius relacionats amb l’automoció i el manteniment de vehicles i tres tractors per a centres amb ensenyaments agraris, vehicles en els quals ha invertit un total de 235.000 euros.

Els sis vehicles elèctrics, valorats en 142.901 euros, són per a l’IES Isidor Macabich d’Eivissa, l’IES Juníper Serra de Palma, l’IES Manacor, l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, l’IES Pau Casesnoves d’Inca i l’IES Son Pacs de Palma.

Als instituts de Manacor, Pau Casesnoves, Son Pacs, Maria Àngels Cardona i Isidor Macabich s'imparteix Formació Professional bàsica de Manteniment de vehicles; en els IES Juníper Serra i Manacor el grau mitjà de Carrosseria; i en IES Juníper Serra, Manacor, Pau Casesnoves, Son Pacs, Maria Àngels Cardona i Isidor Macabich el d'Electromecànica de vehicles automòbils. A més, el grau superior d'Automoció s'imparteix als IES Juníper Serra, Manacor i Pau Casesnoves.

L'adquisició d’aquests sis cotxes elèctrics permetrà dotar els centres d'eines d'aprenentatge de darrera generació i reforçar la formació pràctica dels seus més de 550 alumnes.

Tractors

Per altra banda,en les darreres setmanes la Conselleria també ha adquirit tres tractors agrícoles valorats en 92.624 euros per a tres centres ­-l’IES Josep Sureda i Blanes de Palma, CIFP Joan Taix de sa Pobla i l’IES Felanitx- que imparteixen cicles formatius de la família professional agrària.

Es pot cursar FP bàsica de Agrojardineria i composicions florals a l'IES Josep Sureda i Blanes i IES Felanitx; grau mitjà de Jardineria i floristeria a l'IES Josep Sureda i Blanes, CIFP Joan Taix i IES Felanitx; grau mitjà de Producció agropecuària a l'IES Josep Sureda i Blanes; grau mitjà d'Aprofitament i conservació del medi natural en IES Josep Sureda i Blanes; i grau superior de Paisatgisme i medi rural en el CIFP Joan Taix.

L'adquisició d'aquests vehicles s'ha fet mitjançant licitació pública: quatre empreses varen optar a la licitació dels cotxes elèctrics i tres a la de tractors.

La inversió en vehicles és una part dels 1.970.000 euros destinats el 2018 a l'adquisició d'equipament per a les diverses famílies professionals, un 40% més que l'exercici anterior i el doble que fa 3 anys. Aquest curs escolar, totes les famílies professionals rebran equipament i per al 2019, la Conselleria ha anunciat una nova inversió de dos milions d'euros

Compartir el artículo

stats