Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sant Antoni, a les escoles

Sant Antoni, a les escoles

El CEIP Jaume I de Palmanova, a Calvià, va organitzar la festa de Sant Antoni, i aprofità aquesta celebració per tal que els alumnes del centre coneguessin la nostra cultura i els elements populars relacionats amb la festivitat. L'escola va comptar amb la col·laboració d'un grup de xeremiers que ambientaren la festa.

El centre Corpus Christi celebrà Sant Antoni amb llegendes, gloses, caretes de dimoni, caparrots, sobrassada, botifarró, boleros i ball... Els alumnes han après a fer gloses i cantar-les, a tocar la ximbomba, a pintar l'auca de la llegenda, a pintar les caretes de dimoni i també els caparrots de sa Pobla, han vist videos de la revetla i hem recordat el glosari de la festa, entre d'altres activitats.

El Col·legi Sagrat Cor de Palma celebrà les tradicionals beneïdes de Sant Antoni, que comptaren amb la participació dels alumnes de 4t, 5è i 6è d'educació primària. Els escolars dugueren en total més de seixanta animals domèstics que foren beneïts per Llorenç Fernández, rector de la parròquia de Sant Pau.

L'escola de secundària de Sant Josep Obrer de Palma celebrà la festa de Sant Antoni. Els alumnes varen cantar les gloses que havien preparat dies abans a l'assignatura de Llengua Catalana, varen berenar vora el caliu la llonganissa i el botifarró que ells mateixos havien torrat i junts gaudiren de la festa més popular de Mallorca.

Compartir el artículo

stats