Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Nou material didàctic per als programes d'educació viària

Les policies locals duen a terme activitats d'educació viària que arriben a prop de 60.000 alumnes

Alumnes de Maria de la Salut en una activitat.

­La Direcció General d'Emergències i Interior, per mitjà de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), coordina i impulsa l'educació viària de nins i nines en edat escolar. La prevenció és considerada l'eix fonamental del treball de les policies locals, i molt especialment dels agents d'educació viària. El passat curs escolar varen participar en alguna de les activitats relacionades amb aquesta matèria un total de 54 municipis i reberen formació més de 58.000 alumnes.

Des del 2017 els policies locals de les Illes compten amb material didàctic propi, homogeni i unificat per a educació primària i aquest passat mes d'octubre s'ha publicat la segona Guia d'educació viària, un manual adreçat a l'alumnat del segon cicle d'educació infantil que inclou sis unitats didàctiques i una sessió pràctica.

La guia va acompanyada d'unes fitxes didàctiques pels alumnes i de material divers, com deu jocs de semàfors de veta adherent, per conèixer els colors i les funcions; 10 bosses de senyals de trànsit de fusta i 10 estores que representen una ciutat per aprendre a localitzar els carrers, les cruïlles, els senyals, etc.

Aquest material està disponible per a tots els ajuntament de les Illes que desenvolupin els programes d'educació viària als centres educatius dels respectius municipis.

Així mateix, la Direcció General d'Emergències i Interior ha adquirit recentment un nou material per a les activitats, com un parc infantil de trànsit per a les policies locals de Menorca i un nou parc infantil de trànsit per l'illa de Mallorca.

Compartir el artículo

stats