Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Festes

Les escoles viuen la màgia de Sant Antoni

Alumnes de Manacor durant una de les activitats de Sant Antoni.

Milers d'escolars de tota l'illa han participat aquests dies en activitats de Sant Antoni, que avui i demà celebraran amb desenes d'actes nombrosos pobles.

A Manacor devers dos mil escolars d'educació infantil, primària i ESO han pres part en els tallers i les activitats que s'ofereixen als centres educatius del municipi amb l'objectiu que coneguin diferents aspectes de la festa. A més 4.558 alumnes de tot el municipi han pintat les caretes del dimoni gros de Manacor, els dimonis petits, el dimoni de Porto Cristo i el dimoni de Son Macià.

Una de les activitats ha fet possible que avui els escolars de sisè de primària del municipi tenguin el seu propi fogueró a la plaça de sa Bassa. Amb l'ajuda de diferents artistes de Manacor els alumnes elaboren les figures que coronaran el fogueró i que enguany, amb el títol 'Ja estam en Ple', farà una especial referència als nins i les nines i també al Consell d'Infants de Manacor.

A més d'aquesta activitat, l'Ajuntament de Manacor ha repartit prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que ells mateixos s'encarreguen de convertir en caretes de dimoni i més de 400 infants de cinc anys han conegut amb l'activitat Sona, sona, Sant Antoni! les músiques que envolten la festa. També més de 500 alumnes de segon de primària del municipi han pogut veure l'animació Un vestit nou per a Sant Antoni, que ratrata la vida del sant i la tradició de la festa i els alumnes de quart de primària han après a glosar amb el taller impartit pels Glosadors de Mallorca, entre moltes altres activitats.

A Artà, els obrers han visitat aquesta setmana els centres escolars d'ESO, l'institut, Sant Salvador i Sant Bonaventura, per transmetre al jovent l'essència de les festes de Sant Antoni. Miquel Cursach i Pere Pep Gil han parlat de la tradició festiva, de cultura i de sentiment i també del que implica la festa, de com tenir-ne cura i viure-la per tal que segueixi conservant la seva essència. Els obrers han fet referència a l'abús de l'alcohol i de com afecta negativament a la celebració, al marge de les evidents conseqüències negatives per a la salut. En acabar s'han repartit uns adhesius que mostren el missatge que es vol transmetre aquestes festes.

Aquestes xerrades s'iniciaren l'any passat, arran de l'aprovació del Pla municipal d'actuacions sobre consum de drogues i conductes addictives. A més, l'Ajuntament també ha impulsat entre els centres d'educació secundària d'Artà (l'IES Llorenç Garcías i Font, Sant Salvador i Sant Bonaventura) una activitat de creació o redacció de gloses relacionades amb la festa de Sant Antoni, el jovent i el consum d'alcohol i altres drogues.

Compartir el artículo

stats