Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els escolars "rescaten" mots del Diccionari

Prop de 300 centres educatius participen en el concurs 'RescataMots Il·lustrat', promogut per la Institució Francesc de Borja Moll

Alumnes del CEIP Galatzó preparant la seva participació al concurs. Institució F. B. MOLL

La Institució Francesc de Borja Moll ha commemorat un any més el centenari del naixement del lingüista amb nombroses activitats que s'iniciaren el passat 10 d'octubre i que durant les darreres setmanes han implicat nombrosos centres educatius de les Illes Balears i de Catalunya.

Enguany s'ha celebrat la tercera edició del Dia Francesc de Borja Moll amb conferències, exposicions o contarondalles simultanis a diverses biblioteques de les Illes i a l'Hospital de Son Espases. Una altra de les activitats fou la presentació de la Institució que du el seu nom a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), a Barcelona.

A més, prop de 300 centres educatius han pres part en el concurs RescataMots Il·lustrat, una activitat que tenia com a objectiu potenciar l'ús de la llengua catalana i posar en valor les paraules i expressions recollides al Diccionari català-valencià- balear.

Ara, la Institució Francesc de Borja Moll ha donat a conèixer els centres guanyadors d'aquest concurs. D'entre tots els grups participants dels prop de 300 centres educatius, s'han premiat 13 cursos. El primer premi ha estat pels centres Sant Francesc de Sales (4t d'ESO A), CEIP s'Auba (4t B), CEIP Gabriel Janer Manila (6è) i CEIP Sant Antoni de Portmany (5è A).

El segon premi ha estat pels col·legis Sant Francesc de Sales (4t d'ESO B), col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (3r d'ESO ) i IES Tossa de Mar (1r d'ESO i 2n d'ESO A).

El tercer premi ha estat pels centres IES Tossa de Mar (2n d'ESO i 1r d'ESO A), IES Portocristo (3r d'ESO D) i CEIP Galatzó (5è i 6è A).

A més, s'ha lliurat un premi especial a la creativitat al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (3r d'ESO A).

Compartir el artículo

stats