Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dia universal de la infància

El Parlament dels més petits

La Sala de Plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit aquesta setmana una nova edició del Parlament Infantil, en el qual infants i adolescents de diferents municipis han exposat els seus manifestos per elaborar entre tots una vacuna de pau i bon tracte amb la qual intentaran protegir a tot el nostre entorn. Aquesta activitat s'emmarca en la proposta que s'ha llançat des d'UNICEF per reflexionar sobre la violència que ens afecta mitjançant una metàfora: el violentovirus, des d'on s'exploren les possibles situacions de violència entre nins, nines i adolescents. Així mateix, és una oportunitat per aprofundir en aquelles situacions en les quals les persones adultes exerceixen violència cap als i les menors.

Aquesta edició va ser inaugurada per president del Parlament, Baltasar Picornell, i hi varen participar els consells infantils dels 11 municipis de les Balears reconeguts per UNICEF com a 'Ciutat Amiga de la Infància' i tres centres educatius. El col·legi Àgora Portals, que recentment ha obtingut el distintiu de Centre Referent en Drets d'Infància i Ciutadania Global, juntament amb l´Escola Mata de Jonc, va presidir la sessió parlamentària infantil.

Després de les intervencions es va procedir a la votació de la vacuna del bon tracte de les Illes Balears. Mentre es feia el recompte, es projectà el vídeo editat del VI Parlament Infantil celebrat l'any passat.

UNICEF Comitè Espanyol commemora el Dia Universal de la Infància "amb una gran mobilització per la pau i contra la violència". L'entitat explica que la violència funciona com els virus: roman invisible fins que, de sobte, esclata causant danys moltes vegades irreparables. Per això, igual que les epidèmies, és millor prevenir-la que guarir-la. Per al Dia de la Infància, UNICEF va proposar als consells de participació infantil i adolescent i als centres educatius l'elaboració d'aquesta vacuna per al bon tracte, amb la qual intentar protegir els municipis.

Compartir el artículo

stats