Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Mata de Jonc i Àgora Portals, referents en drets humans

Unicef atorga als dos centres educatius mallorquins la distinció que reconeix els seus projectes en drets de la infància i ciutadania

Mata de Jonc és la primera cooperativa d´ensenyament reconeguda en aquest àmbit.

Els col·legis Mata de Jonc de Palma i Àgora Portals de Calvià han estat distingits com a centres referents en educació en Drets i Ciutadania Global, un reconeixement atorgat per Unicef a quaranta nous centres d´ensenyament de tot l´estat.

Unicef lliura aquests reconeixements cada any a centres que han iniciat un projecte d´educació en drets de la infància i ciutadania global. En el cas de Mata de Jonc, es tracta de la primera cooperativa d´ensenyament que aconsegueix aquesta distinció.

"En el seu paper com a garants dels drets de la infància, els centres educatius tenen responsabilitats concretes, com donar a conèixer a l'alumnat els seus drets i orientar l'acció educativa de manera que protegeixi, defensi i impulsi aquests drets", va afirmarMaite Pacheco, directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància d'Unicef Comitè Espanyol.

La iniciativa té com a finalitat impulsar i reconèixer l'esforç d'aquests centres educatius per dur a terme projectes de ciutadania global a llarg termini i incentivar-los a la millora permanent i la innovació en l´àmbit de l´Educació en Drets.

Per a Unicef, que desenvolupa programes d'educació en drets i ciutadania en diversos països, el treball educatiu dins d'un enfocament de drets és clau perquè afavoreix que en els centres s'impulsin estratègies de protecció participatives i que els alumnes prenguin consciència dels seus propis drets i responsabilitats.

Es tracta d´una iniciativa que fa possible que tota la comunitat educativa estigui implicada en accions que permeten als estudiants desenvolupar-se com a ciutadans conscients i responsables, capaços de contribuir a la seva pròpia millora, a la de la seva comunitat i, per extensió, a la de la societat.

La convocatòria dels reconeixements és de caràcter anual i està oberta a tots els centres d'Educació Infantil, Primària i Secundària, ja siguin públics, privats o concertats.

Compartir el artículo

stats