Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els escacs ja són una eina educativa a 13 centres de les Illes

El projecte pilot ´Els escacs a l´escola´ facilita als centres la implantació i el foment d´aquest esport

Un total de 13 centres educatius de les Illes Balears -deu a Mallorca- participen en el programa pilot ´Els escacs a l'escola´ i ja inclouen aquesta pràctica com a eina pedagògica.

Aquest programa pilot que impulsa la Conselleria ha entrat en funcionament aquest curs amb la finalitat de facilitar als centres educatius la implantació i el foment de la pràctica dels escacs com a eina pedagògica que contribueixi a la millora del procés d'ensenyament i aprenentatge dels alumnes.

En aquesta primera convocatòria hi participen 13 centres públics i concertats que imparteixen educació primària.

El programa inclou una formació inicial i contínua del professorat per a la implantació i el desenvolupament del programa d'escacs. Així mateix, consta d'una partida econòmica per adquirir els recursos educatius i els equipaments necessaris.

Per part seva, les escoles seleccionades hauran d'elaborar un projecte que contempli la utilització dels escacs en el desenvolupament curricular, durant l'horari lectiu i amb un mínim d'una sessió setmanal. També hauran de nomenar un coordinador i al final del programa de presentar una memòria final.

Amb el projecte també es vol millorar l'atenció, la concentració, la memòria, la resolució de problemes, la comprensió lectora, la presa de decisions i potenciar, la sociabilitat, l'ajuda entre companys, el respecte entre iguals, la igualtat de gènere, la gestió de les emocions, entre d´altres.

Compartir el artículo

stats