Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes, experiències, activitats

30 anys amb els docents jubilats i la societat

Els membres de l´entitat durant una activitat de senderisme al camí de cavalls de Menorca.

Fundada a 1987, la Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilades inicia aquest curs la quarta dècada d'activitats, unes activitats que es dirigeixen als seus socis; però, també, "per a un servei a la societat", remarquen a l'agrupació.

El seu president Joan Martorell Trobat, mestre i antic inspector tècnic d'educació, es dirigeix als docents de les Illes Balears manifestant que "és un plaer donar la benvinguda a una nova etapa que començam amb la il·lusió pròpia dels alumnes que es retroben de bell nou amb els seus companys i amb els seus mestres i senten l´aroma de la tinta fresca dels nous llibres de text i el color llampant dels llapis i les pinturetes.

No oferirem lliçons noves per aprendre, ni volem posar deures fastigosos perquè sabem que la vida dels jubilats és per gaudir-la sense maldecaps, i el temps lliure per compartir-lo amb les amistats o per dedicar-lo al servei dels altres. Aquest serà l´esperit que animarà l´any que just ara encetam. Es posa a l'abast un conjunt nombrós d´activitats de tot tipus: físic, intel·lectual, artístic, cultural, cognitiu, recreatiu... i, a més, la possibilitat de realitzar-vos dedicant part del vostre temps lliure a les empreses solidàries en les quals participa la Germandat.

Complirem enguany més de 30 anys d´existència. És un repte i un compromís continuar i millorar, si fos possible, l´obra que hem heretat de tants de companys que amb esforç, dedicació i entusiasme fundaren la Germandat i l´han mantinguda ben viva fins hores d´ara".

Activitats

"Són tot un munt i per a tots els gusts: de tipus físic, intel·lectual, cognitiu, artístic, recreatiu, de socialització, d´acompanyament i d´ajuda, de realització personal, de formació, festes€" afirma el president Martorell.

Com a mostra del tipus d'activitats que organitzen, oferim les que estan programades per a aquest primer trimestre 2018-19.

Assemblees generals

El primer dimecres de cada mes, al Casal Flassaders.

Passejades culturals

Habitualment, el segon dimecres de mes, a les 10:30 hores. La sortida és des de la plaça Cort.

El passat dia 19 estava programada una visita guiada a l'exposició "El Mundo de Giorgio de Chirico. Sueño o realidad", al Gran Hotel. Les següents seran: Visita guiada al Casal Balaguer (novembre 14) i Ruta dels betlems de Ciutat, amb explicacions de Biel Barceló d'ARCA (19 de desembre).

Excursions

Normalment es fan el tercer dimecres de mes. La sortida, a les 10h, davant l'estació del tren de Sóller. La passada setmana estava programada les Vinyes i bodegues del Virrey (carretera de Cala Pi a s'Estanyol) i per als següents mesos, Tafona de Son Mesquidassa, entre Porreres i Felanitx amb visita guiada i degustació dels seus productes (21 novembre) i Port de Palma, Porto Pi (12 desembre).

Senderisme

Normalment, el quart dijous de mes:

-Octubre, 25: La vall de "l´Enou". Petra.

-Novembre, 29: Font de Pina. Comuna de Lloret.

-Desembre, 20: Puig de Santa Magdalena. Inca.

Conferències

A la seu de la Germandat, a les 18h. Dijous 22 de novembre: Projecte Home, a càrrec de Tomeu Català.

Festes

Sant Josep de Calassanç, Dia del Mestre, dimecres 28 de novembre. Festa de Nadal, dimecres 20 de desembre (es lliuraran els premis del III Certamen Literari Germanor).

Acció social

Des de la Germandat demanen voluntaris per ajudar a alfabetitzar immigrants (Casal Petit), voluntariat a la residència (Oms-Sant Miquel), ajudar els Caputxins, ajudar disminuïts físics a través d´AMADIP i per al taller de lectura a Flassaders.

Nou servei

S'ha creat el grup Set d´Esperança (acompanyament en el dol).

Tallers i altres activitats

Anglès, ball de bot, club de lectura, danses del món, descobrir la música clàssica, informàtica, gimnàstica, ioga, pintura, tripijocs, teatre, francès, bridge, dibuix, coral, biblioteca, cine fòrum, nòrdic, memòria i pràctiques reiki.

Revista

La Germandat publica la revista Germanor. Aquest curs està dedicada a l'Any Llompart i al Maig del 68.

III Certamen literari Germanor. De poesia, narrativa, curta poesia popular (glosat, codolades...) i altres (assaig, investigació, teatre,...). El termini per a la presentació dels treballs acabarà dia 10 de desembre, a les 14 hores. El certamen està obert a tots els docents jubilats, siguin o no socis de la Germandat. Les persones que vulguin més informació es poden posar en contacte amb la secretaria de la Germandat.

Per a més informació

La Germandat té la seu al carrer Costa de la Pols, 6-4t-D. 07003. Palma. Horari d´oficines: Dilluns, dimarts i dijous, de 10 a 12h. Telèfon: 971 716 170. C/e.: germandatdemestresjubilats@gmail.com.

Compartir el artículo

stats