Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Actualitat

L´escola, clau per superar la tragèdia

Els alumnes dels pobles del Llevant han tornat a classe després de la torrentada que va arrasar la zona dimarts de la setmana passada - Un equip de psicòlegs de la Conselleria els ajudarà a afrontar el trauma causat per les inundacions

Els alumnes del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç tornaren a classe dilluns. Efe

Avui fa una setmana que la comarca del Llevant de Mallorca es despertava després d´haver patit les pitjors inundacions ocorregudes des de fa dècades a l´illa. Families que ho havien perdut tot, morts, carrers plens de fang era el paisatge de pobles com Sant Llorenç des Cardassar, epicentre de les inundacions, s´Illot, Son Carrió, Canyamel o la Colònia de Sant Pere, entre d´altres. Les escoles dels municipis més afectats tancaren aquell dia. Quan unes quantes jornades després tornaren a omplir-se d´alumnes, res no va ser igual.

Els escolars tornaren a escola amb l´assitència d'un equip de psicòlegs de la conselleria d´Educació per ajudar-los a superar el trauma generat per la catàstrofe. L´Institut per a la Convivència i l´Èxit Escolar (Convivexit) va posar en marxa un pla de suport psicològic a les escoles de Sant Llorenç, Son Carrió, s´Illot i sa Coma, els quatre centres que estaven sense activitat des de dimecres, ja que la resta de col·legis i instituts que varen suspendre les classes en aquesta primera jornada després de la riuada havien tornat a la normalitat dijous de la setmana passada.

La directora del Convivexit, Marta Escoda, va explicar que el pla se centra en aquests quatre col·legis, on fan feina psicòlegs que, amb l'ajuda dels professors, treballen amb els alumnes i amb els docents afectats per ajudar-los a superar "la situació de trauma i de dol" que han travessat en els darrers dies

"El més important és donar nom al que viuen i a aquestes emocions que ells estan sentint, (...) parlar de manera natural per poder internalitzar el que estan passant i després seguir avançant", ha ressaltat Escoda.

A més del feina directe amb els alumnes a les escoles, també s'han organitzat xerrades per a les famílies i els professors sobre com abordar el seu propi estat psicològic i actuar de forma adequada respecte als infants.

"Feim feina en xarxa", explicà Marta Escoda, que va destacar que el pla dissenyat per la conselleria d´Educació compta amb l'assessorament de serveis sanitaris de salut mental, amb el suport del Col·legi de Psicòlegs de les Balears i es du a terme en coordinació amb els "policies tutors" del cos municipal de Sant Llorenç perquè es considera determinant que en aquests primers dies després de la tragèdia "els infants se sentin segurs" en el retorn a l´escola.

Compartir el artículo

stats