Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un curs per educar en consum responsable

Les associacions de comerç just de Mallorca presenten als centres la seva oferta educativa, amb 30 activitats diferents que el curs passat arribaren a més 14.000 alumnes de tots els nivells educatius de centres de tota l´illa

Les activitats pretenen educar en consum responsable i reduir les desigualtats del planeta.

Un curs més les associacions de comerç just de Mallorca ofereixen als centres educatius la possibilitat d´incloure en la seva programació tot un seguit d´activitats encaminades a reflexionar sobre les desigualtats entre els països del Nord i del Sud, i a donar a conèixer el comerç just com a eina per canviar la situació de pobresa de bona part del món.

Tallers de pastisseria per apropar-nos a les històries i els rostres que hi ha darrere el cacau, el sucre, el cafè i altres productes que consumim diàriament, dinàmiques que mostren l´impacte de la indústria de la moda i les alternatives ètiques i sostenibles, contacontes que fomenten els valors, cinema fòrums i visites a les botigues de comerç just són algunes de les propostes educatives que els centres poden sol·licitar i que són impartides per monitors i voluntaris experimentats.

Aprendre a valorar el consum responsable i fomentar el respecte al medi ambient i a la diversitat de cultures, el treball en equip, la cooperació i la igualtat entre companys són alguns dels objectius d´aquestes activitats que es duen a terme tot el curs.

Enguany per primera vegada, la Federació S´Altra Senalla (formada per S´Altra Senalla de Palma, Finestra al Sud d´Inca, Casal de la Pau-S´Altra Senalla de Manacor i Shikamoo de Llucmajor), amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears, presenta una oferta educativa conjunta que inclou un total de 30 activitats adreçades a l´alumnat d'infantil, primària, secundària,batxillerat, cicles formatius, centres d'adults, universitat i qualsevol col·lectiu o entitat que hi estigui interessada.

Conscients que l´educació és fonamental per avançar en la transformació social i per caminar cap a un món més just, les entitats de comerç just inverteixen molts esforços en aquest àmbit. Durant el curs passat realitzaren un total de 413 activitats en diferents centres educatius de Mallorca i calculen que el seu missatge va arribar a més de 14.000 alumnes de tota l´illa.

Com reservar les activitats

Tots els centres educatius que estiguin interessats en l´oferta educativa proposada per aquestes associacions de comerç just de Mallorca es poden posar en contacte amb qualsevol de les quatre entitats: S´Altra Senalla de Palma (tel. 971 200 050 - 971 291 231), Finestra al Sud d´Inca (tel. 971884 006), Casal de la Pau-S´Altra Senalla de Manacor (tel. 971 559 378) o Shikamoo de Llucmajor (tel. 971 120 695).

Compartir el artículo

stats