Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes

El CEPA Son Canals, implicat en el barri de Pere Garau

El centre manté un projecte que treballa l´empoderament de la dona immigrada a la barriada - També és membre de la taula d´infància

El CEPA Son Canals participa en el projecte Erasmus+ Citizens First , ´Per sobre de tot ciutadanes´.

Enguany, al CEPA Son Canals de Palma, la celebració de la diada de Sant Jordi va esdevenir, per primera vegada, una jornada de portes obertes. La festa es plantejà com una oportunitat única per a donar a conèixer les activitats culturals i divulgatives que s´hi fan, moltes relacionades amb el projecte europeu k2 Erasmus +, anomenat Citizens First , ´Per sobre de tot ciutadanes´.

Aquest projecte treballa l´empoderament de la dona immigrada des de diferents àmbits: personal, social, comunitari i econòmic.

L´objectiu n´és la formació i la integració al barri de Pere Garau, viu i en plena transformació, dels que més creixen de Palma i que té la multiculturalitat com a tret identitari. Gràcies a la bona pràctica de diversos col·lectius (serveis socials Llevant nord, escoles de barri, Centre de Salut, Patronat Obrer...) la integració és una realitat.

El CEPA Son Canals ubicat al mateix barri, també ha volgut formar part de totes aquestes iniciatives que ajuden a la cohesió social i a l´enfortiment de la comunitat.

D´una banda, a la tradicional diada de Sant Jordi i festa del centre s'ha oferit un espai a totes les entitats i associacions de la barriada per donar-se a conèixer de la manera que creguessin oportuna.

D´altra banda, el centre és membre de la taula d´infància del barri, i també va participar a la Diada del 25 de maig d´entitats de Pere Garau, amb les següents activitats:

­-Mostra de pelutxos i peces de vestir fetes per les participants als cursos de costura organitzats arran del projecte europeu ´Citizens First'.

-Una petita performance en la qual s'explicava el paper del CEPA als alumnes i la tasca que s'està desenvolupant amb les dones. Moltes de les que participen en el programa europeu són mares dels alumnes del CEIPS del barri i es va poder explicar el que fan als seus fills.

Totes aquestes activitats han servit per mostrar que es pot fer feina en xarxa i que les entitats del barri, juntament amb les escoles i el CEPA, participen de la transformació que comença a experimentar Pere Garau.

Compartir el artículo

stats