Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Alumnes de Felanitx i Manacor, a les obres d'electrificació del tren

Serveis Ferroviaris de Mallorca organitza visites guiades a les obres per a alumnes de cicles formatius

Les visites a les obres d´electrificació del tren s´organitzen amb alumnes del cicle formatiu en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

Alumnes de l´IES Felanitx i l´IES Manacor varen visitar la setmana passada les obres d'electrificació del tram Enllaç-Manacor. Es tracta de 40 estudiants de formació professional del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha impulsat aquestes visites guiades amb l'objectiu de donar a conèixer als estudiants de cicles formatius relacionats amb la matèria l'experiència i els detalls d'aquesta obra i destacar els beneficis mediambientals del projecte com a conseqüència del canvi d'energia utilitzada, de les mesures d'estalvi energètic i de la reducció dels efectes contaminants a l'atmosfera.

La visita va consistir en una explicació detallada sobre la construcció i funcionament de la subestació elèctrica de Petra i els seus voltants. Els alumnes varen poder comprovar in situ com els coneixements adquirits durant el curs tenen repercussió i aplicació directe en una obra i la importància que tenen les diferents disciplines que formen part d'un projecte d´aquesta envergadura.

El projecte d'electrificació implica la instal·lació de tota la catenària en els trams que actualment no estan electrificats, així com la construcció de sis substacions de tracció, que seran las que subministraran la energia a la catenària. En total, es construiran quatre substacions en el tram Enllaç-Manacor i dues en el tram Enllaç-sa Pobla.

Compartir el artículo

stats