Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS / NIT DEL COLOR

Art en directe a l´escola de Bunyola amb els colors de Llorenç Garrit

L´artista de Santanyí crea un mural al pati del CEIP Mestre Colom inspirat amb la natura del poble i dissenyat a partir dels dibuixos creats pels alumnes d´Educació Infantil i Primària - L´obra es presentà amb motiu de la ´Nit del Color´

Un grup d´alumnes amb LLorenç Garrit davant el mural.

El CEIP Mestre Colom de Bu-nyola participà a la Nit del Color, la trobada artística que el poble celebrà aquest cap de setmana, amb un mural i la decoració de les columnes dels porxos del pati. El mural, obra de Llorenç Garrit, fou dissenyat a partir dels dibuixos creats pels alumnes d´Educació Infantil i Primària.

Llorenç Garrit, de Santanyí, s´inspirà a partir dels centenars de dibuixos que feren els infants sobre el patrimoni natural del municipi. A partir dels esbossos dels infants dissenyà un gran mural situat a l´entrada de l´edifici d´Educació Infantil. El mural representa diverses muntanyes de Bunyola, entre les quals hi ha el puig de Son Nasi i la Gúbia (que formen part de les Tres Maries).

Llorenç Garrit i els alumnes de l´escola participaren també en la Nit del Color bunyolina decorant les columnes dels dos porxos del pati: cada escolar pintà el seu trosset de columna i Garrit els ajudà a fer-hi els darrers retocs.

Els mestres i alumnes de Magisteri de la UIB que realitzen les seves practiques al centre també participaren en la preparació de les parets i columnes abans de ser il·lustrades pels infants i per l´artista.

La participació a la Nit del Color haurà suposat tres setmanes de feina entre els esborranys i les propostes dels infants i la preparació i la pintura dels espais. Llorenç Garrit acabà el mural durant la Nit del Color celebrada dissabte, però hi havia treballat abans durant tota la setmana. Encara té alguns dies més de feina al centre per acabar de decorar les columnes il·lustrades pels infants.

La participació a la Nit del Color del CEIP Mestre Colom ha suposat un enriquiment per als infants del centre, que han tengut l´oportunitat de conèixer la figura i l´obra de Llorenç Garrit i de veure´l fer feina en directe. El pintor, mentre treballava, els anava explicant el procés i responia les preguntes dels alumnes sobre la seva trajectòria i la seva obra.

Amb aquest projecte, els escolars a més de realitzar activitats d´Educació Artística, han treballat de manera transversal a les àrees de Català, Ciències Socials, Ciències Naturals i Matemàtiques.

Compartir el artículo

stats