Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dia d'Europa

Dues escoles mallorquines, ambaixadores de la Unió Europea

L´IES Josep Sureda i Blanes de Palma i el col·legi Sant Bonaventura a Artà han participat en un projecte per donar a conèixer les institucions europees als alumnes - Les activitats culminen avui, Dia d´Europa

Els alumnes de 4t d´ESO del col·legi Sant Bonaventura han visita el Centre Balears Europa.

Durant el curs 2017-2018 els alumnes de 4t d´ESO i primer de batxillerat de l´IES Josep Sureda i Blanes de Palma i el col·legi Sant Bonaventura a Artà han realitzat diferents activitats per a conèixer i donar a conèixer Europa i les seves institucions.

Les activitats han comptat amb la col·laboració de l´Oficina d´Informació del Parlament Europeu, que ha facilitat a aquests centres mallorquins un quadern de treball molt complet que els alumnes han anat treballant per aprendre aspectes com l'origen de la Unió Europea, els valors, les institucions i fins i tot altres temes com el medi ambient i les energies alternatives. L´objectiu ha estat obtenir informació en cada centre sobre la Unió i celebrar el dia d´avui, 9 de maig, que és el dia d´Europa.

El projecte ´Escuelas Embajadoras del Parlamento Europeo´ es va iniciar el curs passat només per a escoles de la Comunitat de Madrid i aquest curs i des del passat mes de setembre s´amplià a altres comunitats.

A l´IES Josep Sureda i Blanes els alumnes varen elaborar un info point i varen participar en un concurs sobre menjar orgànic, així varen conèixer com l´alimentació saludable i l´educació per a la salut són temes d´interès actual de la UE.

Aquests alumnes també varen comptar amb la presència d´Antoni Vicens, subdirector de l´oficina Centre Balears Europa en Brussel·les, que els va oferir informació sobre la funció de les diverses institucions de la UE i sobre els reptes i les preocupacions actuals.

Finalment també varen fer d´ambaixadors de la UE, perquè varen anar al col·legi Balmes per explicar a nins i nines de sisè de primària què és la Unió, quins són els seus símbols o què és l´euro, entre d´altres aspectes.

Per part seva, els alumnes de 4t del col·legi Sant Bonaventura d´Artà varen visitar el Parlament Balear i el Centre Balears Europa, on varen poder comparar institucions, conèixer el seu funcionament i debatre sobre Europa.

A part de treballar en l´info point, els escolars varen preparar unes enquestes per saber fins a quin punt coneixem Europa de les que ja han rebut gairebé 200 respostes. Des del passat dia 4 (Jornada de portes obertes a l´escola) i fins avui dia 9 de maig (Dia d´Europa) els alumnes del centre presenten el seu treball i segueixen recollint dades amb les enquestes als membres de la comunitat educativa.

Fins ara, els dos centres han pogut constatar que encara es desconeix molt Europa, "però que com a tema d´actualitat engresca molt als nostres alumnes per participar i aprendre", afirmen. Tot un exemple de col·laboració i participació ciutadana.

Compartir el artículo

stats