Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PROJECTES, EXPERIÈNCIES, ACTIVITATS

Alumnes de 6è connectats a través de l´anglès

El taller Yummy, preparats per fer les bolles energètiques.

"Es tracta d´una jornada lúdica i participativa en la qual els alumnes tenen l´oportunitat d´emprar la llengua anglesa com a llengua vehicular en contexts de comunicació reals i molt diferents de l´escola, amb interlocutors nadius", afirma Àlex Herts, mestra d'anglès del col·legi públic Binissalem i coordinadora de l'experiència l'English Day.

El CEIP Binissalem ha celebrat la sisena edició de l´English Day, una jornada especial on els alumnes de 6è tenen l´oportunitat de posar en pràctica tots els seus coneixements en llengua anglesa mitjançant la participació en activitats lúdiques i creatives, i on se´ls ofereixen altres contextos, interlocutors diferents, temes diversos€ "Enguany, però ha estat una edició especial ja que hi han participat alumnes de dos centres que han realitzat un intercanvi durant tot el curs", recalca la directora, Xisca Vidal.

Des d´inicis de curs, els departaments de llengua anglesa dels CEIP Binissalem i CEIP Son Canals de Palma han participat en un projecte basat en la programació d´intercanvis amb l´alumnat de 6è dels dos col·legis per oferir nous contexts on poder practicar aquest idioma estranger.

Els dos professorats subratllen que "per la diferència de context (rural de l´escola de Binissalem i urbà de la de Palma) i la procedència tan diversa de les famílies, ha esdevingut una gran oportunitat per familiaritzar-se amb "l´altre/a", ampliant la mirada dels alumnes i creant vincles basats en el respecte i l´admiració mútua, a més a més, de conèixer-se i fer nous amics".

Activitats

Primer trimestre. Els alumnes gravaren un vídeo on filmaren les seves pròpies presentacions a casa, en companyia de les seves famílies, per tal de donar-se a conèixer a l´alumnat de la nova escola amiga.

Durant les sessions d´anglès varen visualitzar els vídeos. La gravació suposà una tècnica molt útil d´aprenentatge a l´aula i, sobretot, una gran eina d´autocorrecció.

Segon trimestre. Es va fer una presentació a través d´Skype per a un contacte en directe amb tots els membres del projecte.

Abans de les vacances de Pasqua, es va dur a terme l´English Day al centre de colònies s´Olivaret. La jornada començà a les 9h amb un Welcome speech. L´equip organitzador explicà com es desenvoluparien els diversos tallers, la ubicació dels mateixos, presentà les persones responsables de cada taller i donà unes pautes d´ordre i funcionament. Els 74 alumnes foren agrupats de tal manera que els de les dues escoles es coneguessin i poguessin interactuar junts.

Els tallers d´una durada de 45´ foren:

-L´English Team del CEIP Son Canals proposà l'activitat culinària Yummy Yummy!!!, on s'elaboraren unes delicioses bolles energètiques.

-Bettina Hering, gran professional del cos i del moviment, animà els alumnes a coneixer-se millor mitjançant la dansa, a través del seu taller anomenat Talk, dance, have fun!

-Ulrike Fischer els guià en la confecció d´unes bossetes de feltre amb el taller Needle and Thread!

-El darrer taller va consistgir en una foto gimkana organitzada per l´English Team del CEIP Binissalem: Photo scavenger hunt! A partir de petits grups havien de posar en marxa el seu enginy per cercar i crear les respostes a les preguntes que es trobaven en diferents llocs dels recinte.

La diada acabà a les 14h amb el repartiment de diplomes i un sentit agraïment final a totes les persones que hi havien col·laborat: organitzadors, monitors i alumnes.

Dies després d´aquesta jornada, els alumnes confirmaven que havien iniciat relacions amb els seus nous amics de l'altre centre per vies diverses, ja que durant l´English Day s´havien intercanviat les seves dades personals: WhatsApp, correus electrònics, Instagram.

Tercer trimestre. S'ha realitzat l'intercanvi de missatges personals. Cada alumne va escriure un missatge per la classe de sisè de l´altre col·legi participant en el projecte. Vegem-ne alguns exemples:

"When I went to s´Olivaret, I felt so good and excited because a dream in my life came true. I went to a place with Nature and I made new a new friend€". (Kimi, del CEIP Son Canals).

"At first, I felt nervous, but when I finished I was excited. The workshop that I liked most was the Yummy! Workshop because it was very nice. Thank you friends of Son Canals school for coming" (Tomeu, del CEIP Binissalem).

Actualment, els alumnes de 6è treballen en l´elaboració d´uns vídeos de presentació dels respectius centres. Aquest material podrà ser utilitzat en futures ocasions, tant en activitats de caràcter local o estatal, com de caràcter internacional (Erasmus, International Classes, e-Twinning€).

"La participació en aquest projecte està resultant molt enriquidora. Cada dia continuam tots aprenent els uns dels altres i ens alimentam de noves il·lusions per elaborar més projectes que facin de la nostra feina un entorn creatiu, d´aprenentatge competencial i un espai d´estima mútua des del qual créixer amb més plenitud", conclouen les mestres dels ceips Binissalem i Son Canals.

La fitxa de l'activitat

CEIP BINISSALEM i CEIP SON CANALS

Denominació: English Day

Alumnat: 6è d´educació primària dels dos centres

Qui l´aplica: Mestres especialistes d´anglès Quan: To el curs

Per a més informació: Equip directiu CEIP Binissalem - 971 886 657

Compartir el artículo

stats