Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sant Jordi a l´IES Santa Margalida

L´institut celebra la festa del llibre amb nombroses activitats per als alumnes durant tota la setmana

El centre lliurà els premis de la festa de Sant Jordi. IES Santa Margalida

La setmana del 23 al 27 d'abril, l'IES Santa Margalida va celebrar el Dia del llibre amb diverses activitats que varen culminar divendres passat amb l'entrega de premis al saló d'actes de l'institut. L'objectiu d'aquesta celebració, en la qual s'han implicat tant l'alumnat com el professorat de tot el centre, és acostar els alumnes als llibres des d'una perspectiva interdisciplinària i activa, i fomentar el gust per la lectura i la creativitat dels adolescents del nostre centre.

L'acte de celebració més destacat es va fer divendres dia 27 a la una, hora en què tots els alumnes del centre es varen reunir al saló d'actes de l'institut per al lliurament de premis dels concursos convocats: la 7a edició del Concurs de Fotografia per al foment de la lectura, que organitza la Comissió de la Biblioteca, i la 10a edició del Certamen Literari Joan Mascaró i Fornés, que coordina el Departament de Llengua catalana i literatura i premia textos narratius i poètics de les diferents categories.

El jurat, format per professores i professors dels departaments d'Orientació, Filosofia, Llengua castellana i literatura, Biologia i Geologia i Física, va concedir el premi de poesia 1r cicle al recull presentat amb el pseudònim SCB; el premi de narrativa 1r cicle a la narració presentada amb el pseudònim Una resposta per pregunta; el premi de poesia 2n cicle al conjunt de poemes presentats amb el pseudònim Mitòleg escèptic; el premi de narrativa 2n cicle, al relat presentat amb el pseudònim Llum de Silmaril; un accèssit de narrativa 2n cicle al relat presentat sota el pseudònim Ziga-zaga; el premi de poesia batxillerat, al recull que ha presentat una alumna amb el pseudònim Caos i, per acabar, el premi de narrativa de batxillerat a un relat presentat sota el pseudònim Jake Mate. Enhorabona als premiats!

Quant al concurs de fotografia, la guanyadora de 1r cicle fou la presentada amb el títol Llegir excita la ment de tots els éssers vius; la guanyadora de 2n cicle i FPB fou per al títol Llegir és un hàbit que haurà d´estar associada amb el plaer, els dos accèssits d´aquesta mateixa categoria foren per a Llegir fa volar la imaginació i Els llibres són flors que floreixen com les margalides a la primavera; i el premi a la millor fotografia de batxillerat fou per a la presentada amb el títol A vegades els llibres ajuden a evadir-te dels problemes de la vida.

Dues alumnes de 1r de batxillerat es varen ocupar de presentar i conduir l'acte de lliurament, que va amenitzar un grup d'alumnes de l'assignatura de Literatura Universal, amb una lectura de poemes; la banda de músics de l'institut, que va interpretar dues peces; i els finalistes del concurs de dansa, que varen ballar una peça de blues i una de merengue. A més a més, durant l'acte es va projectar el curtmetratge Y no comieron perdices, premi millor clipmetratge autonòmic de la categoria Escoles i Secundària, de Mans Unides, que feren els alumnes de 1r de batxillerat de Religió.

D'altra banda, des de dilluns dia 23, l'entrada de l'institut va estar decorada amb treballs dels alumnes de tots els nivells. El departament de plàstica va exposar, per exemple, els llibres d'art dels alumnes de 4t d´ESO, les onomatopeies pintades pels de 1r i la composició que mostra el significat dels colors feta pels de batxillerat. Mentre que el departament de música va dirigir i coordinar l'exposició d'instruments musicals dissenyats i fabricats pels alumnes de 1r d'ESO.

Per altra part, el Departament de català va aprofitar la diada per retre homenatge a tres escriptors i grans homes de les lletres catalanes, commemorant l'any Pedrolo (en el centenari del seu naixement), amb els alumnes de 4t; l'any Fabra (en el 150è aniversari del seu naixement), amb els alumnes de 3r d'ESO; i l'any Llompart (en el 25è aniversari del seu traspàs), amb els alumnes de 2n d'ESO. Els treballs que varen sorgir es varen exposar també a l'entrada de l'institut, per tal d'implicar tota la comunitat educativa en la difusió de la feina dels estudiants.

Dins el marc d'aquesta setmana de celebració, dia 24 d'abril diversos grups varen assistir a la representació d´obres de teatre.

També vàrem poder gaudir d´un enorme cartell amb la llegenda de Sant Jordi i el dibuix d´un drac realitzat pels alumnes de 1r d´ESO a l´assignatura de Periodisme Jove.

Com no podia ser d'altra manera, els llibres han estat els protagonistes de la setmana, per la qual cosa s'organitzà també una paradeta de llibres, a càrrec de l'estanc de La Vila, i una exposició de llibres de tots els gèneres que els professors del centre recomanen llegir.

Per acabar, com cada any els alumnes de 3r d'ESO varen vendre clavells amb dedicatòries, una activitat proviatge d'estudis que ha tengut un èxit aclaparador. Els clavells es varen repartir divendres durant el matí.

Compartir el artículo

stats