Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sant Jordi a les escoles

El col·legi Pius XII s´omple de literatura per Sant Jordi

La Comissió lectora del centre organitza nombroses activitats per celebrar el Dia del Llibre i lliura els premis del certamen literari

Els escolars, en una de les activitats organitzades al col·legi Pius XII de Palma.

Com cada any, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, la Comissió lectora del Col·legi Pius XII organitzà la seva diada de foment de la lectura, amb tot un seguit d´activitats relacionades amb la literatura, que van omplir aules i patis d´un ambient lúdic i cultural, amb la participació de tota la comunitat educativa.

Així, doncs, el passat 23 d´abril l´escola gaudí del seu particular dia del llibre, es decorà amb motius literaris i, entre d´altres activitats, s´organitzà un mercadet solidari de llibres de segona mà obert al barri, que fou visitat per nombrós públic. Els alumnes de 2n d´ESO, participant del projecte ICAPE, aprofitaren per vendre punts de llibre solidaris. A més, al pati de l´Escoleta, d´Educació infantil, s´hi va habilitar una biblioteca per als més menuts.

Gran part de les activitats s´emmarcaren en el projecte d´aules germanes entre secundària, primària i educació infantil, entre elles El mural del Còmic i el Mural de les cites literàries.

També, la biblioteca del centre educatiu fou escenari del lliurament de premis del Certamen Literari, premi Ramon Llull, organitzat des de fa ja tres anys. Dividit en dues categories, Aloma i Blanquerna, i adreçat a l´alumnat des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat, comptà amb un jurat integrat per l´il·lustrador de còmics, Pep Coll, en representació de les famílies, i d´altres representants de l´alumnat i professorat del centre. Enguany es relacionà el Certamen literari amb la temàtica de la Setmana Cultural: El Còmic.

L´escriptor i editor Vicente García del Castillo oferí una xerrada sobre El món del còmic als alumnes de 1r d´ESO. Si bé, l´alumnat de 4t d´ESO durant la setmana, ja havia tengut ocasió d´assistir a la xerrada de l´escriptora Nadia Ghulam, presentant el seu llibre, El secret del meu turbant, ja que els alumnes han tengut l´ocasió de llegir-ho per a l´assignatura de Llengua.

A més, els alumnes de 3r d´ESO i 1r de Batxillerat, també, van poder gaudir de Teatre de Vellut amb l´obra teatral El Parnaso.

Comissió lectora Col·legi Pius XII

Compartir el artículo

stats