El col·legi Lluís Vives de Palma participa a CWMUN ( Change the Wold Model United Nations),un projecte que té com a objectiu que els joves de tot el món s'impliquin en els reptes globals que ens planteja el segle XXI des d'una perspectiva educativa i constructiva. Per això, els participants tenen l'oportunitat d'assumir els rols dels ambaixadors de Nacions Unides i representar diferents països mitjançant els comitès de l'ONU.

Durant la conferència, estudiants de diferents països cooperen els uns amb els altres, proposen, negocien, consensuen i treballen a possibles solucions a problemes d'abast global.

Cadascun dels temes a debatre són assignats a una comissió. Als participants se'ls assigna un país (que no pot ser el seu) i han d'investigar la situació en què es troba i la seva postura respecte als temes proposats.

Durant les jornades es debaten els temes, reproduint el procés exacte que segueixen els diplomàtics de les Nacions Unides per redactar la corresponent resolució. Els presidents de comissió, antics participants del CWMUN i membres de l'organització, valoren i dirigeixen les activitats dels estudiants i les seves aportacions a les comissions. A més dels diferents comitès, es reprodueix el funcionament d'un òrgan essencial de les Nacions Unides: el Consell de Seguretat.

El col·legi Lluís Vives hi representarà els següents països: Estònia, Bangla Desh, l'Iraq, Somàlia i Togo. Els temes a tractar són: 'Lluita contra el racisme i la xenofòbia', 'La gestió de l'escassetat de l'aigua potable', 'Mesures per adaptar la ciutats al canvi climàtic' i 'Combatre el tràfic humà'.

L'esdeveniment es du a terme a la seu de Nacions Unides, a Nova York (Estats Units), amb la participació de més de tres mil estudiants preuniversitaris i universitaris de tot el món.

Aquest projecte es du a terme en altres països amb la mateixa finalitat i objectius i Roma, Barcelona i Emirats Àrabs són subseus de Nova York.