Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´alegria puja a l´escenari en una nova edició de la Mostra de Teatre Escolar

Un total de 664 infants i joves i 53 docents participen en aquesta activitat educativa, que inclou 47 muntatges teatrals fins al 15 de juny

Les obres es representaran fins el proper 15 de juny.

La Mostra de Teatre Escolar de Palma, organitzada per les regidories de Cultura i Educació, arriba enguany a la 34a edició. En aquesta ocasió, el lema és ´Puja l'alegria´, en referència al llibre de memòries d'una mestra jubilada, que comprovava que quan feia activitats de teatre sempre augmentava l´alegria entre els infants.

Un total de 664 infants i joves i 53 docents participen enguany en la Mostra, on compartiran la seva passió pel teatre.

La Mostra va començar la setmana passada amb la primera representació al Teatre Municipal Xesc Forteza, i en total, fins al 15 de juny, participants de 46 centres educatius escenificaran un total de 47 muntatges als teatres municipals Xesc Forteza, Catalina Valls i Mar i Terra.

Durant la primera representació, el primer aplaudiment va ser en record d'Antoni Artigues, que durant molts d'anys hi va participar amb els seus grups d'estudiants de Magisteri. "Ell va fer que molts de futurs mestres s'enamorassin, com ell ho estava, de la paraula, de la poesia i del teatre", destacà el regidor de Cultura, Llorenç Carrió.

La Mostra de Teatre Escolar de l´any passat va obtenir un gran èxit de públic, amb més d´11.000 espectadors.

Per sexes, destaca la presència de nines, amb 413 participants, més elevada que la dels nins, amb 251 participants. A més, 23 dels grups escolars són d'educació primària, 22 de secundària i batxillerat i un d'educació especial. Hi ha 37 muntatges en català, sis en castellà i dos en català i anglès. Enguany s'hi ha incorporat vuit grups de diferents cursos dels col·legis Joan Miró, Juan de la Cierva i Es Liceu.

El treball dels grups escolars es desenvolupa en diversos formats: alguns el tenen inclòs en les diferents assignatures i hi participa tot l'alumnat d'una o més aules. Un cas especial són els instituts que treballen Arts Escèniques. Altres ho plantegen com activitat extraescolar, i en altres casos els instituts ho plantegen com treball per projectes.

Compartir el artículo

stats