Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats / Dia Internacional de la Dona

Educació per la igualtat al CEIP Mestre Colom de Bunyola

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, els alumnes d´aquest centre han participat en nombroses activitats organitzades per donar a conèixer i visibilitzar el paper de les dones al llarg de la història

Les dones han centrat les activitats de l´escola de Bunyola entre els dies 5 i 9 de març.

Durant la setmana del 5 al 9 de març els mestres i alumnes del CEIP Mestre Colom de Bunyola celebraren el Dia Internacional de la Dona amb nombroses activitats per donar a conèixer i visibilitzar el paper de les dones a la història universal i del poble.

Els escolars varen participar en converses i debats sobre la situació de les dones i varen realitzar murals amb fotografies i dibuixos de ´Les dones més importants de la nostra vida vida´ o ´Les dones que estimam´. També dugueren a terme recerques sobre dones importants a la història i dones inventores, i en redactaren la biografia.

A més a més, les classes de Música i Educació Física s´aprofitaren per parlar de les dones importants a la història de la música i de l´esport, i se´n va fer una exposició.

L´interès dels alumnes d´aquest centre donà peu a continuar organitzant activitats durant la semana següent del dia de la dona, com la projecció d´imatges sobre dones importants a la història de Bunyola o contacontes escrits o protagonitzats per dones.

Alguns grups també varen fer una relació de qui feia les feines de la casa a ca seva. Un nombre considerable d´alumnes constatà que la mare en fa més que el pare. Per això, en els debats i converses es parlà de la situació de la dona antigament, de la situació actual i de la presència o absència de les dones a l´escola i a les feines que solen fer més els homes.

El tema de la diferència de sou entre homes i dones sorprengué els infants i provocà que una nina reaccionàs amb aquesta pregunta, quan descobrí que algunes dones guanyen menys que els homes per la mateixa feina: "Per què, si tots són persones?", es demanà.

Tots els treballs realitzats s´exposaren al pati el passat divendres i aquesta exposició fou visitada per tots els infants del centre i els seus familiars.

Les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona a l´escola de Bunyola han estat possibles gràcies al fet que s´ha pogut disposar, com cada any, del suport econòmic de l'associació de pares i mares (Apima) del centre.

Compartir el artículo

stats