Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats / Facultat de medicina

Jugar a ser metges per descobrir les professions sanitàries

Prop de 180 alumnes de quatre i cinc anys de diversos centres educatius de l´illa participen aquesta setmana a l´activitat Hospital d´Ossos de Peluix, que s´ha organitzat a la Facultat de Medicina de la UIB

Prop de 180 alumnes de quatre i cinc anys de diversos centres educatius de l´illa participen aquesta setmana a l´activitat Hospital d´Ossos de Peluix (HOP), que es du a terme a la Facultat de Medicina de la UIB, ubicada a l´Hospital de Son Espases.

L´activitat consisteix a muntar un petit hospital on els alumnes poden jugar, entendre i aprendre el funcionament i les cures que reben dels professionals de salut. Mitjançant jocs participatius i divertits, s´intenta conscienciar els nins i les nines que els hospitals, els centres de salut i el personal sanitari i la feina que desenvolupen, no fan por.

Aquesta iniciativa ha estat promoguda per l´Associació d´Estudiants de Ciències de la Salut de les Illes Balears (AECS), formada per estudiants de Psicologia, Infermeria, Fisioteràpia i Medicina de la UIB, en el marc del programa ´La Universitat dels nins i de les nines´ del Programa d´Orientació i Transició la Universitat (PORT-UIB) i els centres educatius que hi prenen part són els col·legis Gabriel Janer Manila de Palma, Ses Rotes Velles de Calvià, Felip Bauçà de Palma i Gabriel Comas i Ribas d´Esporles.

Durant les activitats programades fins demà dijous, una de les aules de la Facultat de Medicina es divideix en els ambients següents:

—Sala d'espera: s´explica amb dibuixos i jocs informació bàsica com la importància de la higiene, la nutrició saludable i l´exercici físic.

—Sala d'operacions: s´intenta llevar la por de les xeringues, els embenats, el fonendoscopi i tots els procediments que s´efectuen en una consulta mèdica. S´expliquen els òrgans i quina funció fan. Juntament amb això, es realitza un transplantament de cor a un osset de peluix.

—Urgències: se simula un diagnòstic a l´osset de peluix, es fa una radiografia fictícia i el tractament pertinent.

Cal destacar que amb aquesta activitat s´intenta promoure des de la infantesa la importància d'un estil de vida saludable, amb una dieta equilibrada i exercici físic, que els serà beneficiós durant tota la vida.

Compartir el artículo

stats