Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Experimenta 2018

Quan els alumnes són els professors de ciències

Més de 300 joves científics han participat en una nova edició d´Experimenta 2018 de l´IES Manacor

La fira Experimenta ha arribat enguany a la dotzena edició amb una participació rècord.

Durant tres dies l´IES Manacor es va convertir en un centre d'experimentació, on els alumnes i els visitants varen viure la ciència d'una manera molt especial.

Entre el 21 i el 23 de febrer, per dotzè any consecutiu, va celebrar la fira Experimenta 2018 durant la qual alumnes d'ESO i de batxillerat es varen convertir en professors, explicant i realitzant una sèrie d'experiments científics que prèviament han treballat als laboratoris en les assignatures de Física i Química, Biologia i Geologia, Tecnologia i Matemàtiques. Sota la supervisió del professorat s´han realitzat un conjunt de pràctiques de laboratori interessants, curioses i sorprenents, que ens ajuden a comprendre millor la realitat que ens envolta.

Aquesta fira de la ciència de l'IES Manacor és pionera a la comarca, la més visitada i la que compta amb més participació. Enguany l´han visitada més de dos mil persones entre els quals hi havia pràcticament tots els alumnes del centre, l'alumnat de diferents escoles de primària i de secundària de Manacor, Son Macià, Vilafranca, Palma i Pollença, juntament amb alumnes d´intercanvi provinents d´Alemanya i els familiars i amics dels alumnes i el públic en general.

Des del departament de física i química s'han pogut observar: pintures termosensibles, dibuixos que cobren vida, slime fluorescent, conversió de monedes de coure en plata i aquestes en or, foc i fum (glicerina amb permanganat de potassi i acetat de calci amb etanol), ones generador de Van de Graaff, fluorescència i fosforescència i vehicles d´aire comprimit.

El departament de biologia i geologia ha preparat experiments debio-cream, cacahuet-burning, posa´t a prova i insect-war.

Els professors de l´àmbit científic del departament d´orientació han preparat diversos projectes tecnològics: carreres de tricicles electromecànics, pont llevadís automàtic, maqueta d´un escenari, programador de dos circuits amb els seus respectius motors i magnetisme.

El departament de matemàtiques ha treballat la cinta o banda de Möbius.

Per altra part, en aquesta dotzena edició s'ha pogut disposar com cada any del suport econòmic que ha donat l'APIMA del Centre.

Compartir el artículo

stats