Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´IES Bendinat i l´IES Joan Alcover clouen el projecte ´Provisional´

Els alumnes d´aquests dos centres l´han dut a terme amb la Miró Mallorca Fundació de la mà del col·lectiu Sa Galania

Alumnes dels dos centres durant la trobada del final del projecte.

La setmana passada es va cloure el projecte educatiu Provisional, desenvolupat durant els mesos de gener i febrer amb alumnes de l'IES Bendinat i l'IES Joan Alcover, a la Miró Mallorca Fundació de la mà del col·lectiu Sa Galania.

El projecte va ser guardonat el 2015 per Miró Mallorca Fundació amb una menció d'honor a la Beca Pilar Juncosa d'Educació i s´ha fet realitat gràcies a la col·laboració de l'Obra Social la Caixa.

La Miró Mallorca Fundació ha actuat com a catalitzador de l'experiència, atesa la seva particular ubicació, en la qual es fan presents els contrasts socials i ambientals protagonistes al món contemporani.

En la trobada final conjunta els joves d'ambdós centres educatius participants es varen conèixer i varen poder compartir els seus processos i les seves experiències.

La Fundació va acollir la presentació d´un recull de tot allò viscut durant el desenvolupament del projecte, així com les produccions artístiques dels participants. A la presentació, hi assistiren les directores dels dos instituts, Margarita Gomila Pons, de l´IES Bendinat), i Aina Llabrés, de l´IES Joan Alcover, així com Diego Riera Navarro, responsable de l'Obra Social la Caixa a les Balears.

El projecte ha estat testimoni de com les reflexions dels alumnes entorn del barri de la Fundació i la ciutat de Palma eren comuns. S'ha comprovat com a través de les pràctiques artístiques contemporànies es poden generar múltiples significats a partir de l'observació de l'empremta del pas del temps al nostre territori i la seva transformació.

Compartir el artículo

stats