Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Erasmus

L´IES Son Rullan d´intercanvi per Europa amb el programa Erasmus

Aquest centre de Palma prepara un projecte d´associacions escolars amb un centre de Polònia

El grup de professores durant l´intercanvi.

Continuant amb el seu compromís amb la internacionalització de l´educació, l´IES Son Rullan està preparant un projecte d´associacions escolars dins el programa Erasmus Plus.

Amb aquesta iniciativa, que afavoreix l´intercanvi de coneixement i bones pràctiques, s'obren noves perspectives tant per al professorat com per a l´alumnat del l´institut, ja que remarcarà, especialment, la cooperació entre els centres escolars associats i altres organitzacions amb l´objectiu de millorar el nivell i la qualitat de l'ensenyament.

En concret, amb l´associació escolar que ara s´inicia s'afavoriran temes d'interès comú que permetran dos anys de col·laboració en la introducció de pràctiques innovadores, així com noves formes de cooperació entre el professorat tant del mateix com de diferents àmbits.

Aquest nou projecte posarà en estreta relació l´IES Son Rullan de Palma amb l´Institut Zespó? Szkó? Vetterów de Lublin, una ciutat a l´est de Polònia. L´alumnat que hi participarà serà de tercer i quart d´ESO.

La característica que fa que aquest projecte sigui considerat com a innovador és el fet que, tot i tractar-se de dos països, Espanya i Polònia, no francòfons, la llengua de comunicació serà el francès.

Entre els temes que s´han de desenvolupar a les trobades, s´estan considerant el turisme sostenible i el turisme cultural. Una de les activitats a realitzar pels participants serà la preparació de materials divulgatius d´ambdues ciutats, Palma i Lublin, i el seus voltants.

El projecte té una sèrie d´objectius entre els quals podem destacar el coneixement de les diferents cultures i formes de viure i la millora de la competència en llengua francesa.

Per tal de començar la preparació conjunta d´aquest projecte, dues professores de l´IES Son Rullan han viatjat a Lublin, on s´han reunit amb l´equip de l´altre centre participant i han posat en comú les idees que conclouran en una nova i enriquidora experiència per a les dues comunitats educatives.

Compartir el artículo

stats