Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS ENDESA EDUCA

Els alumnes descobreixen la història de l´electricitat

El programa Endesa Educa ofereix als centres educatius nombroses propostes, activitats i tallers sobre ciència i energia

Els alumnes de l´IES Port d´Alcúdia durant la visita a la central.

Un grup d´alumnes de quart d´ESO de l'assignatura de tTecnologia de l'IES Port Alcúdia, acompanyats pels professors de Tecnologia, varen visitar la central de cicle combinat de Cas Tresorer a Palma, una activitat emmarcada en el programa Endesa Educa.

La visita es va iniciar amb la projecció d´un vídeo explicatiu del sistema elèctric i de la producció d´energia a les Illes Balears: Després, continuaren la visita a les diferents zones de la central, des de la recepció de combustibles, la subestació, la planta de tractament d´aigua, el sistema contra incendis, les torres de refrigeració, les turbines de gas, la turbina de vapor, el sistema de transformació elèctrica i la sala de control.

Segons informa Endesa en un comunicat, "les modernes centrals de cicle combinat presenten un model de cogeneració que augmenta considerablement la seva eficiència respecte a les centrals convencionals". D´aquesta manera, "els seus avantatges les converteixen en una opció tant de present com de futur per a la seva eficiència energètica i per la millora mediambiental" que suposen.

La visita a la central tèrmica de cicle combinat de Cas Tresorer va ser guiada pel tècnic Jordi Sintes, especialista en planificació, juntament amb l'educador del programa Endesa Educa.

La visita dels alumnes de l´IES Port d´Alcúdia començà amb una introducció dels temes teòrics que es desenvoluparien en el recorregut posterior per la central, sense obviar la comparació amb les centrals tèrmiques convencionals.

Els alumnes mostraren molt d´interès amb dos temes principals: saber com es genera i es distribueix l'electricitat fins que arriba a les cases i, per altra banda, conèixer com es controlen les diferents parts del cicle combinat des de la sala de control de la central.

Endesa Educa

Les activitats educatives de Fundació Endesa s´han agrupat un any més en el programa didàctic Endesa Educa, un projecte educatiu enfocat a l´educació energètica nascut de la necessitat de fomentar una nova consciència social en la qual l'estalvi energètic i la sostenibilitat han de ser prioritaris.

Així, s'ha posat a disposició d'estudiants i professors una web (www.endesaeduca.com) amb tallers, materials educatius, lliçons i experiments sobre ciència i energia, curiositats del món i activitats per a realitzar a classe.

Compartir el artículo

stats