Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Pràctiques formatives a Finlàndia

Alumnes d´Es Liceu, IES Mossèn Alcover i IES Marratxí, han gaudit d'una beca Erasmus+ al centre Turku Vocational Institute

Els alumnes amb la professora acompanyant a Finlàndia.

El programa Erasmus+ va entrar en vigor el gener de 2014 amb la finalitat d'incrementar les competències i l'ocupació, així com per donar suport als sistemes d´educació, formació, joventut i esport. L´Acció Clau 1 per a FP del programa permet als estudiants la realització de pràctiques formatives en empreses europees.

Gràcies al projecte Euro FP Balears, promogut per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, quatre alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria dels centres Es Liceu, IES Mossèn Alcover i IES Marratxí, han gaudit d'una beca Erasmus+ al centre Turku Vocational Institute.

Els participants: David d'Es Liceu, Mahe de l'IES Mossèn Alcover i David i Antònia de l'IES Marratxí, varen estar 5 setmanes, durant novembre i desembre del 2017, a la ciutat de Turku (Finlàndia) per realitzar la darrera part de les pràctiques formatives en centres de treball i així conèixer el funcionament dels centres hospitalaris i geriàtrics del país, millorar la seva ocupabilitat i les seves competències (entre d'altres, les lingüístiques), a més de l´experiència i el creixement personal que suposa partir a un país estranger a continuar els estudis.

La professora Francisca Sureda d'Es Liceu va acompanyar als alumnes al llarg de la seva primera setmana per coordinar amb la professora Sari Havia, del centre finlandès, la formació.

D'altra banda, va poder supervisar i aprendre les tasques realitzades, les pràctiques desenvolupades, ajudes tècniques diferents als utilitzats als nostres centres sanitaris i la convivència entre els alumnes.

Tots els estudiants han manifestat la gran oportunitat i la sort que han tingut de viure aquesta experiència i que sens dubte recomanen a la resta d'alumnat, ja que ha estat molt profitosa i enriquidora.

També estan molt agraïts als professors i alumnes del centre finlandès, que els van mostrar la ciutat i convidar a excursions i activitats. A més a més, les empreses on han realitzat les pràctiques els han oferit la possibilitat de quedar a treballar, i això és la millor mostra de que les pràctiques realitzades han estat tot un èxit.

Compartir el artículo

stats