Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Festes

Les escoles també celebren Sant Antoni

Els alumnes de Manacor, Artà, Son Servera o Sant Llorenç han gaudit de la festa amb nombroses activitats

Sant Antoni 2018: Los 'dimonis' de Son Servera visitan los centros educativos

Sant Antoni 2018: Los 'dimonis' de Son Servera visitan los centros educativos

Para ver este vídeo suscríbete a Diario de Mallorca o inicia sesión si ya eres suscriptor.

Sant Antoni 2018: Los 'dimonis' de Son Servera visitan los centros educativos BIEL CAPÓ/Redacció SANT LLORENÇ/SON SERVERA

Avui és Sant Antoni, la gran festa de l'hivern mallorquí. Els centres educatius no són aliens a la celebració, especialment als pobles que la viuen amb més devoció.

Ahir, dia de la revetla, els escolars del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç varen rebre la visita dels dimonis del poble, que ballaren al centre. Els dimonis hi varen fer els primers balls, on els alumnes varen poder gaudir i conèixer de prop els dimonis, que els han correspost amb salutacions i algun ensurt.

A Son Servera, la comitiva de Sant Antoni i el dimoni va visitar els centres d'educatius del municipi, des de les escoletes, fins a l'institut d'educació secundària, per portar-los la festa.

Els escolars d'Artà, Manacor i altres pobles santantoniers també varen viure amb intensitat la celebració, tant ahir com en els dies previs.

La setmana abans, el Teatre d'Artà va acollir xerrades amb els joves del poble en relació a al campanya iniciada des de l'Ajuntament en el marc del 'Pla municipal d'actuacions sobre consum de drogues i conductes addictives' per les festes de Sant Antoni.

A la trobada hi varen participar els alumnes d'ESO del l'institut, del col·legi Sant Bonaventura i del col·legi Sant Salvador, que escoltaren la visió de la festa que té l'Obreria, ja que foren els mateixos obrers qui realitzaren la xerrada.

A Manacor, més de 2.100 escolars participaren en els preparatius de la festa. Una de les activitats va fer possible que els escolars de sisè de primària del municipi hagin tengut el seu propi fogueró a la plaça de sa Bassa. Amb l'ajuda de diferents artistes de Manacor els alumnes elaboraren les figures que coronaran el fogueró, que cremà ahir i que enguany retratà la convivencia entre diferents cultures. L'Ajuntament de Manacor també repartí prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que s'encarregaren de convertir en caretes de dimoni.

A més, els alumnes de sisè d'educació infantil descobriren les músiques que envolten la festa i aprengueren a interpretar-les amb l'activitat Sona, sona, Sant Antoni, un taller dramatitzat a càrrec de Produccions de Ferro. Els alumnes de segon de primària varen veure l'animació Un vestit nou per a sant Antoni, que retrata la vida del sant i la tradició de la festa, també de Produccions de Ferro. Els alumnes de quart varen aprendre a glosar amb el taller Una glosa mai fa nosa, impartit per Glosadors de Mallorca.

Compartir el artículo

stats