Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Plata i bronze per a quatre alumnes de les Illes als SpainSkills

El passat cap de setmana es va celebrar a Madrid la fase estatal del concurs que avalua els coneixements i destreses dels alumnes de Formació Professional - Les Illes Balears hi participaren amb 14 estudiants de 13 modalitats i 4 obtingueren medalla

El campionat de Formació Professional SpanSkills, celebrat el passat cap de setmana a Madrid, es va cloure amb quatre medalles per als alumnes de les Illes Balears.

La fase estatal d´aquest concurs, que avalua els coneixements i destresses de diferents modalitats de Formació Professional, comptà enguany amb la participació de catorze alumnes illencs, quatre dels quals aconseguiren medalles de plata i bronze.

Concretament, Miquel Sastre Morell i Martí Andreu Villalonga, del CIFP Joan Taix de sa Pobla, aconseguiren una medalla de plata en la modalitat de Jardineria paisatgística.

També aconseguí una medalla de plata Xavier Amengual Quesada, de l´IES Juníper Serra, en la modalitat de Carrosseria. Miguel Ángel Bauzà Puigdemont, del mateix institut, aconseguí una medalla de bronze en la modalitat de Pintura de l´automòbil.

Aquests alumnes havien estat abans els guanyadors de les seves modalitats als Balearskills que es va celebrar a cinc centres educatius de Mallorca del 21 al 25 de novembre passat i que varen comptar amb la participació de 60 alumnes de 22 centres de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Els 14 estudiants de Formació Professional de les Illes Balears que es varen desplaçar a Madrid per participar als SpainSkills varen estar acompanyats de Maria Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat del Govern, qui afirmà que "ens sentim molt orgullosos de la representació balear al SpainSkills, per la implicació dels alumnes, que han demostrat unes competències excel·lents, i també per la feina feta per part de tot el professorat que ho ha fet possible".

En aquest sentit la directora general afegí que des de la Conselleria "valoram moltíssim la preparació que han tingut tot els alumnes independentment dels premis obtinguts, ja que tot l´alumnat ha demostrat un altíssim nivell".

En aquestes competicions pràctiques com els Spainskills es posen a prova els coneixements i les destreses dels estudiants en diferents modalitats professionals.

A les proves estatals, les Illes Balears es presentaven a 13 modalitats d´un total de 25. El jurat, present durant el desenvolupament de la competició, valorà no només el resultat final, sinó també les habilitats i les competències dels participants en l'execució i el desenvolupament dels projectes.

Segons el mecanisme del concurs, a partir de la puntuació obtinguda, els competidors són guardonats amb les medalles d'or, plata o bronze en les diferents modalitats, anomenades skills. Els guanyadors de cada modalitat representaran Espanya als Worldskills i Euroskills, que tindran lloc a Abu Dhabi (Emirats Àrabs) i Budapest (Hongria) del 14 al 19 d'octubre de 2017 i del 26 al 28 de setembre de 2018, respectivament.

Aquests concursos són també un instrument per al foment dels estudis de Formació Professional. En aquest sentit, la conselleria destaca que els cicles formatius de grau mitjà LOE que s'imparteixen en modalitat presencial als centres públics i als centres integrats, excloent-ne els cicles temporalitzats i els de modalitat dual, són ensenyaments cofinançats pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.

Compartir el artículo

stats