Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Intercanvis

'Outdoors in Europe', a l´IES Son Rullan

Professors d´Àustria, Alemanya, Finlàndia i Turquia visitaren fa poques setmanes aquest institut de Palma per preparar un projecte conjunt

Aquest projecte Erasmus de l´IES Son Rullan finalitzarà l´any 2019. IES son Rullan

Les associacions estratègiques ofereixen l'oportunitat a les organitzacions que treballen en els àmbits de l'educació, la formació i la joventut, així com a les empreses, les autoritats públiques i les organitzacions de la societat civil actives en diferents sectors socioeconòmics, de cooperar amb la finalitat de posar en marxa pràctiques innovadores que condueixin a un ensenyament, una formació i un aprenentatge d'alta qualitat, l'ocupació juvenil, i la modernització institucional i innovació social.

La setmana del 23 al 27 de gener arribaren a l'IES Son Rullan set professors procedents de Viena (Àustria), Rendsburg (Alemanya), Kokkola (Finlàndia) i Ankara (Turquia) per tal d'establir el calendari d'activitats del projecte d'Associacions Estratègiques ja aprovat i que realitzarem en comú.

Aquest nou projecte, que s'inclou dins el programa Erasmus +, s'anomena Outdoors in Europe i tracta d'aplicar la metodologia CLIC (Content Language Integrated Learning) en activitats a l'aire lliure.

Durant una sèrie de trobades que es duran a terme durant tres anys, es posaran en pràctica aquestes activitats. Professors i alumnes dels grups participants visitaran els diferents països, excepte Turquia per qüestions de seguretat, a causa de la complicada situació política que pateix aquest país.

Entre cada visita, el grup de professors i alumnes anirà treballant amb la metodologia CLIL cada un dels aspectes del projecte dins l'aula, teixint així una xarxa de comunicació entre l'alumnat de tots els països participants, i compartint, per tant, un ample ventall d'idees i d'experiències.

El primer producte resultant del projecte ha estat l'elecció del seu logo. Cada un dels països participants va presentar la seva proposta i ha resultat guanyadora la de l'escola de Viena (Àustria).

Altres produccions previstes són un glossari i unes guies turístiques i culturals de les ciutats de procedència dels participants en el projecte.

Aquest projecte finalitzarà l'any 2019 i haurà afavorit la participació d'un gran nombre d'alumnes de quatre països.

Compartir el artículo

stats