Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

100 anys de Glamour a Mallorca

El Museu de Mallorca acull l'exposició "100 anys de Glamour a Mallorca", una col·lecció de 69 peces d'indumentària i accessoris femenins del segles XIX i XX. L'exposició romandrà oberta fins el març

Cartell de l'exposició.

Les peces dissenyades per alguns dels modistes de renom internacional ( Pedro Rodríguez, Pertegaz, Balenciaga, Chanel o Jean Paul Gaultier), conviuen armonicament amb pintures, ceràmiques i escultures que conformen l'exposició permanent del museu: així ens dona la benvinguda a la mostra un vestit de núvia que dialoga amb els retaules gòtics que l'envolten i a les sales que mostren retrats del XIX i XX s'han col·locat un grapat de vestits negres que comparteixen la sobrietat de les pintures que els envolten.

La colecció textil d'Antoni de Montpalau ( a l'actualitat amb més de 2000 peces) te per objectiu conservar i difondre el teixit desde una perspectiva estética i col.labora habitualment amb el Museu del Traje de Madrid o el Museu Balenciaga entre d'altres institucions així com també amb les principals escoles de diseny del país.

Art i moda, moda i Art. Es la moda un art?

Mentre passejava per l'exposició pensava que alguns d'aquells vestits son la mostra del gust estètic dels pobles i per tant de la seva cultura.Si pensam amb la moda com a forma expression estética capaç de emocionar d'una forma diferent a propostes més convencionals, fins al punt de poder-nos commoure i fer sentir un plaer estètic sens dubte hem d'afirmar que la moda és Art.

Pugem un altre escaló:alguns pintors han deixat de pintar sobre el llenç d'un cavallet per fer-ho directament sobre el teixit inspirant-se en obres d'art: pensem amb el lobster dress del tándem Schiaparelli y Dalí ,el vestit Mondrian o la capa inspirada en les guitarres de Picasso creades per Yves Saint Lauren.

Mentre continua la discussió entre artistes, dissenyadors i col·leccionistes sobre si la moda és o no és art pens que és indiscutible que avui, les expressions artístiques han ampliat el seu horitzó més enllà de les clàssiques manifestacions obrint un ventall de possibilitats a la creació i la imaginació fent de la moda un nou art a l'abast d'un públic molt més ampli i extens.

"La moda no es un arte pero para dedicarse a ella hay que ser un artista" afirma Yeves Saint Laurent. Com quedam?, ja teniu per pensar!

El que sí és avui més que evident es que la moda viu un gran moment i per mostra una darrera reflexió: el museu Thyssen i l'exposició Balenciaga y la pintura española ha tingut un grandíssim èxit de públic que per ventura no son habituals visitants de museus i fins fa no massa anys probablement no s'hauria plantejat aquesta mostra que avui el Museu Mallorca ens ofereix i que posa de manifest un nou escenari artístic obert a moltres altres opcions.

L'enhorabona als ideòlegs de la mostra.

Compartir el artículo

stats