Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Home de lletres, de músiques i de bé

Pere Morey durant el programa de ràdio La ruta d'Orfeu.

Un dels més prolífics escriptors en llengua catalana de la seva generació, Pere Morey Servera, morí dimarts passat a Palma, a causa d'un ictus que el va tenir uns dies en coma. Tenia 78 anys.

Morey, home amable i molt apreciat en els ambients culturals de l'illa, havia treballat a l'empresa Buades, la qual cosa li va permetre viatjar per tot el món, tornant sempre, de cada un dels llocs, amb noves idees per les seves històries.

Gran lector de temàtiques diverses, en les seves nombroses publicacions, totes interessants, trobam referents d'altres cultures així com relacions entre mitologies d'altres continents i les llegendes pròpies de les illes.

Va dedicar especial atenció a la literatura per a joves el que li va valer ser premiat en múltiples ocasions. Entre aquests reconeixements va obtenir el Premi Guillem Cifre de Colonya per l'obra Allò que conta el vent del desert (1993).

Des de fa un temps era col·laborador habitual d'aquest suplement que precisament avui i a la pàgina 2 publica amb caràcter pòstum, l'últim dels seus articles en el qual incita a rellegir la poesia del persa Omar Khayyam.

Compartir el artículo

stats