Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sadako Sasaki

Sadako Sasaki

Ens agrada especialment en aquest dia recordar la història de Sadako Sasaki. És una història preciosa per a treballar la pau i els valors humans a l'escola.

Sadako va néixer el 1943 a un Poblet a la vora d'Hiroshima, a el Japó. Era una nena alegre i amb una vida molt normal. Aquesta vida, però, va canviar quan a l'edat de dos anyets, alguna gent gran va decidir començar una guerra. La seva ciutat, Hiroshima, fou bombardejada amb bombes atòmiques.

La guerra va acabar i Sadako va créixer. Als 11 anys, però, va caure de sobte un dia. Després de diverses proves, se li va diagnosticar leucèmia. La causa era la radiació de les bombes atòmiques anys enrera.

Chizuko, la seva amiga, la va visitar a l'hospital i li va explicar la història de les 1000 grues de paper. La llegenda diu, que a qui aconsegueixi fer 1000 grues de paper, se li concedirà un desig. Com que ella volia que na Sadako es curés, li va regalar la primera grua. Na Sadako va continuar fent-ne. Quan en tenia 644 va morir...

Els seus amics acabaren el que ella havia començat, aconseguiren les 1000 grues.

Les autoritats japoneses decidiren fer un monument a Sadako i a tots els nens i nenes que havien mort per culpa de la guerra...

Des d'aleshores, la seva estàtua a Hiroshima, és un símbol de PAU.

És una feina preciosa i engrescadora aconseguir les 1000 grues de paper entre tot un centre...i el nostre està recollint per segona vegada aquestes 1000 grues, perquè creim en la força dels desitjos i sobretot perquè creim que la pau és possible, sempre que neixi del respecte cap a un mateix i després cap a tot el que ens envolta.

Compartir el artículo

stats