Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Creure en la màgia

Creure en la màgia

Tu creus en la màgia?

Una nina de Pakistan, la Malala Yousafzai, sí.

Jo soc la Malala és un llibre escrit per ella mateixa. Aquesta és la seva història€

La Malala, quan era petita, li agradava una sèrie que es deia Shaka Laka Boom Boom. Era d'un nin que era un espècie de superheroi, perquè tenia un llapis màgic. Ell l'usava per ajudar a la gent. La Malala en desitjava un, però cada dematí (després de haver-lo demanat la nit anterior) mai el trobava.

El seu pare era el director d'un col·legi i per a ella l'escola era el millor lloc del món i volia ser la millor estudiant de l'escola, però quan tenia 11 anys va aprendre que era un privilegi anar a l'escola. Va aprendre això quan varen arribar els Talibans. Eren musulmans com totes les altres persones d'aquell poble, però tenien una forma diferent de pensar. Ells impedien que les nines anessin a l'escola. A poc a poc moltes de les nines varen deixar d'anar a l'escola.

Segons la Malala la vida en el seu poble era com viure en una zona de guerra, els Talibans, posaven bombes a les escoles de nines, passejaven per les carreteres amb armes i si algú no feia el que deien, hi havia conseqüències greus.

La Malala va començar a lluitar pels drets de les noies a l'educació i no va deixar d'anar a l'escola. Però va pensar en totes les persones que se n'havien hagut d'anar a un altre poble per viure i va començar a escriure€

Va aprendre que qualsevol llapis era màgic. Va escriure com era la vida sota el règim talibà, com les seves amigues se n'havien hagut d'anar a viure a altres llocs i perquè li agradava tant l'escola. Va viatjar per Pakistan contant la seva història, fins i tot va parlar amb un periodista d'un diari internacional .

Fins que un dia els talibans van decidir que havien de fer alguna cosa€

Quan la Malala tornava a casa amb bus després de classe, un grup de talibans van pujar i varen disparar a una nina de 15 anys que només volia ser lliure i tenir una bona educació, però la Malala va sobreviure a aquell terrible atemptat.

"Me varen intentar silenciar, però només varen aconseguir que la meva veu sigui més forta i més poderosa que abans"-va dir Malala.

Actualment viu a Birmingam, Anglaterra i segueix lluitant per defensar l'educació de les noies en tot el món. El 2013 va crear la Fundació Malala i el 2014 va guanyar el Premi Nobel de la Pau, convertint-se en la persona més jove en rebre aquest guardó.

Jo sí que crec en la màgia, i vosaltres?

Compartir el artículo

stats