Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Aturar el temps

Aturar el temps

Aquest llibre ens conta la història d'una nina pakistanesa que volia un llapis màgic, com el que tenia el nen protagonista de la seva sèrie de televisió preferida. Amb aquest llapis màgic el nen podia fer qualsevol cosa, però sempre per ajudar als qui ho necessitaven, era com un súper heroi. Si ella en pogués tenir un el faria servir per: aturar el temps i així poder dormir més, dibuixar un forrellat a la seva porta perquè els seus germans no la molestessin... però la seva vida va canviar de sobte i només per ser una nena ja no tenia dret anar a l'escola.

Aquesta persona és Malala Yousafzai, nascuda el 12 de juliol del 1997 a la Vall del Swat, Pakistan. Des de molt petita, els seus pares ja es van adonar del potencial que tenia la seva filla. Malala somiava amb un món en el qual tots tenim els mateixos drets. Ella sabia que si hagués pogut eliminaria la guerra, la pobresa, la desigualtat, la fam€ Li agradava moltíssim anar a l'escola fins que un dia, quan tenia 10 anys, el règim dels talibans de Gul Makai es va fer amb la zona i no van deixar que les nenes poguessin anar més a l'escola. Malala va pensar que havia de fer alguna cosa, així que va decidir agafar un llapis i escriure la seva història, aquesta va arribar arreu món, fent que la gent veiés el què li estava passant. A través de la televisió i altres mitjans de comunicació la veu de Malala s'estava escoltant. Als talibans, tot el que estava passant no els agradava gens, així que van decidir silenciar-la i quan anava cap a l'escola, li van disparar tres vegades, però va aconseguir sobreviure. Ara la seva veu és més forta que mai i és escoltada per tot el món, aconseguint que els seus desitjos es facin realitat.

La Malala va rebre el Premi Nacional del Pakistan dels Joves per a la Pau, el Premi Internacional Infantil a la Pau i el Premi d'Amnistia Internacional als Ambaixadors de Consciència i l'any 2014 amb només disset anys va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. Tot això no ho aconsegueix una persona molt jove que no s'ha deixat sotmetre i que lluita pels seus ideals i creences per arribar a la pau i aconseguir la igualtat i el dret a l'educació de les nines i de les dones. Una persona que, sent molt petita, però que està aconseguint coses molt grans i que fins i tot va crear una fundació amb el seu nom, que lluita per un món millor, un món en el que per molt petita que siguis, puguis alçar la teva veu.

Malala és una font d'inspiració que cada vegada contagia a més persones a ser escoltades i a no callar malgrat les dificultats. El que ella fa per a les dones i per a nenes que no tenen llibertat ni dret a l'educació és un fet que poques persones de la seva edat o fins i tot majors farien. Per a mi, la Malala, és una SUPERHEROÏNA.

"Un nen, un mestre, un llapis i un llibre poden canviar el món" digué en el discurs que va fer el dia que complia 16 anys, el 12 de juliol del 2013, la seu de l'ONU a Nova York. Des d'aquella data, les Nacions Unides va declarar el 12 de juliol com el Dia de Malala, una jornada per reivindicar el dret de les nenes a l'educació.

Compartir el artículo

stats