Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"El cine es un espejo pintado". Ettore Scola

Un cicle que pot servir per acostar els grans artistes als no entesos, però que també pot satisfer els experts

"El cine es un espejo pintado". Ettore Scola

Sota el títol Arte y Cine el passat dimarts dia 23 d'octubre Aficine inaugurà un grapat de documentals (15 en total) sobre alguns dels més interessants i polèmics (entès com innovadors ) noms de la Història de l'art.

Caravaggio "En cuerpo y alma" va servir per obrir el cicle. Un magnífic documental per la vida i obra de l'artista amb explicacions d'estudiosos del món de l'art que sempre ajuden a la imatge. Voldria assenyalar que va tenir una gran acollida de públic i que la sala pràcticament es va omplir. L'horari dels documentals em sembla tot un encert donat que la majoria son en dimarts i es dia laborable. El segon Sorolla, la emoción del natural quasi ens deixà ensumar l'olor de la natura, la seva llum i ens mostrar totes les tonalitats blavoses del leitmotiv de la seva pintura: "les platges i la mar sublim i immensa" en paraules seves.

Aquest mes de novembre compta amb dos nous documentals: el passat dimarts 20, Hitler vs Picasso seguí les passes de les més de 600.000 obres d'art que els Nazis van robar durant la Segona Guerra Mundial a col·leccionistes privats jueus, museus, esglésies i galeries.

El proper dimarts 27 Altamira: El origen del arte passejarà per la dita " Capella Sixtina de l'art rupestre". El documental es va presentar a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminici) el passat mes d'octubre mostrant tots els prejudicis i incomprensions amb què Marcelino Sanz de Sautuola es va enfrontar perquè les pintures fossin declarades com a obres del Paleolític.

Bernini, Monet, Miquel Barceló, Van Gogh, Murillo, Degás, Salvador Dalí, Picasso, Leonardo, Klimt y Schiele y Rembrandt són els protagonistes dels següents documentals que arribaran fins al mes de juliol.

Anar al cine i a més a més gaudir de l'art sempre resulta, amb paraules de Hitchcock, "un pedazo de un buen pastel".

Compartir el artículo

stats