Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Discos

El món ens espera per gaudir-lo

Tenim entre les mans un disc que és un homenatge. Un disc que vol contar un procés. És un disc que quan sona fa una aclamació a Projecte Home

Pep Suasi.

Si les lletres ja foren una de les troballes del grup de rock que fou Fora des sembrat, ara és en Pep Suasi en solitari qui conta una història en cançons: l´Equilibrista emocional és fonamentalment relat, textos musicats que expliquen l´emoció de trobar l´equilibri. Projecte Home és el gran protagonista. Pep Suasi en fa un reconeixement, una visualització en el disc del que ha estat la seva història dins aquesta institució. Es una història musicada. Del Tenc por inicial -qui no té por?- malgrat, qui s´ho diu ja no a ell si més no al món? al Vals de na Maria, "sa joia" que li diu ell, en Pep Suasi.

Tenim entre les mans un disc que és un homenatge. Un disc que vol contar un procés, el de la teràpia que t´ho ofereix Projecte Home per sortir de l´adicció a les drogues. Es un disc que quan sona fa una aclamació a Projecte Home. I que està sonant, en format concert, dotze vegades al llarg d´un any, un pic per més, amb recaptació sencera per aquesta institució.

Musicalment és un rock més lleuger que el que Pep Suasi feia en Fora des sembrat. El primer és el missatge. Són cançons fetes totes en col·laboració, plenes d´aportacions d´amics, de veus, de suports, on el que és important és la conjunció personal que s´estableix. Suasi i els electrodomèstics són en Pep a la veu, en Tomeu Marroig a la guitarra i els cors, Pep Estrada al baix, Bernat Company a la bateria, percussió i cors, a més de l´aportació de Tito Dávila als teclats. Malgrat el disc L´equilibrista emocional és tots ells a més de molts altres: Tot sol en Pep Suasi a Tenc por, enfrontament de cop a un nou món que provoca un canvi. Avui m´he fet gran és el gaudi de compartir la vida: i si és per compartir, amb ell, les veus de Miquel Garcia i Bernat Company de Roulotte i els cors de Guillem Cerdà, Toni Cerdà a la guitarra, Toni Oliver al saxo i Josep Oliver trombó i trompeta. Perquè l´Actor principal què és un mateix quan agafa les regnes de la seva vida, es troba també junt amb Pep Alvarez d´Anegats. Petits detalls són els que ens fan temer´ns de que vivim, els que ens fan sentir´ns en pau; aquí l´acompanya Joan Toni Skarabat de l´Équilibriste. Perquè Cavaller és aquell valent que s´enfronta cada dia a una nova història, i ho fa aquí amb Glòria Franquet de Al-Mayurqa. Miquel Vicens de Marcel Cranc és aquell qui acompanya Suasi -Maria- a tot allò que de nou surt al camí d´aquesta nova vida. Perquè ara sí, Ramellet, ramell florit que dóna alegria, és una peça cedida per Miquela Lladó que Suasi canta juntament amb Tiu i Toni Pastor al contrabaix. Equilibrista emocional és la tornada a tot com a resum d´aquesta història, per la que compta amb Josep Thió a la guitarra i els cors. El món l´espera -amb Pau Debón i Lluís Vivern al banjo- perquè Suasi ha aprés a estimar-se la vida. De manera que amb BOC clourà aquest relat musical El vals de na Maria, joiós, música de Joan Frontera, sabent que sempre hi ha algú fent costat.

Compartir el artículo

stats