Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Dones

Aina Jagla.

Piscina. Ja hi tornam a ser: ara que ve l´estiu la piscina exterior de Son Hugo restarà tancada. El món a l´inrevés, es tanca per obres un estiu, passa aquest, passa l´hivern i torna l´estiu. Però a la piscina cap intervenció. En uns mesos de calor, l´aigua novament clausurada.

Jagla. Coneixia l´actriu Aina Jagla quan encara només era la filla dels músics Ireneus Jagla (pianista) i la violinista Barbara Wallus. Ara, ja més gran i després d´haver passat per l´ESADIB ha esdevingut una artista en majúscula. Aquests dies ens hem retrobat i hem parlat de teatre i de música. Una conversa, per la meva part, molt enriquidora.

Dones matemàtiques. La setmana passada dues efemèrides científiques,: quatre segles de la Tercera Llei de Kepler sobre el moviment dels planetes i el tercer centenari del naixement de Maria Gaetana Agnesi.

Per celebrar aquesta segona data, la Societat Balear de Matemàtiques organitzà una conferència molt divulgativa sobre les dones i la ciència, o més en concret sobre les dones i la matemàtica. Pilar Bayer, catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona i especialista en Teoria de Nombres, fou l´encarregada de redactar-la i oferir-la. I encara més, la professora toca el piano!

Compartir el artículo

stats