Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Llibres i roses

Dia del Llibre.

Dia del llibre, matí. Quin goig passejar per Palma el Dia del llibre, sobretot, com enguany, si aquesta festa de Sant Jordi i de la rosa cau en dia feiner i no com l´any passat que va caure en diumenge.

Matí de sol. Bon temps per sortir al carrer una estona i passejar per les taules que omplen el carrer de Sant Miquel, la Plaça Major i arriben fins a la Plaça de Cort. Comprar un llibre és obligat cada dia 23 d´abril. I ho hauria de ser també molts dels altres dies de l´any.

Molts joves, nins fins i tot, en grup i acompanyats dels mestres, van de taula en taula mirant, fullejant, comprant també. Alguns periodistes fan fotografies que el dia següent publicaran al mitjans acompanyant titulars del tipus "Massiva assistència de públic a la Festa del llibre".

Dia del llibre, horabaixa. L´ambient no és el mateix el del matí que el de l´horabaixa. Es mantén la temperatura, apropiada per sortir al carrer però el tipus de gent ha canviat. Dels escolars en grup hem passat a les famílies i dels treballadors frissosos que aprofiten una sortida de l´oficina o el despatx per comprar un llibre es passa a les persones que no frissen i que gaudeixen badocant. La rapidesa és més matinal, la lentitud més de capvespre.

Autors, editors, llibreters. El Dia del llibre els autors i editors es troben pels carrers i coincideixen amb els llibreters. El primers aprofiten per signar algun exemplar, els segons per fer algun contacte nou i el altres per aconseguir el títol d´alguna primícia editorial. Tot suma, tot fa festa. No hi ha dia més oportú per sortir. És la vertadera festa de la Cultura, en majúscula.

Compartir el artículo

stats