Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les 100 millors històries del futbol

Alguna cosa ha canviat quan els youtubers publiquen un llibre que es converteix en un èxit

Campeones.

Llegir de futbol i fer-ho de qualitat va més enllà de les biografies autoritzades i els relats solidaris que es publiquen anualment. Els estere otips són mal de trencar i la condició de lectura esportiva no sempre garanteix una publicació interessant.

Tres joves de menys de 30 anys ho han aconseguit. Amb les millors 100 històries de tots els temps. El futbol d´abans i d´ara vist i explicat per mil·lènials. Una generació que agafa força a la xarxa amb un llenguatge directe, una imatge fresca i fent-se un lloc del tot oportú dins l´entreteniment.

Alguna cosa ha canviat quan els youtubers publiquen un llibre que es converteix en un èxit. Primer va ser el paper i molt després el contingut online. Però ells, Juan García Arroita, Andrés Cabrera Quintero i Guillermo González Robles, ha estat quan han aconseguit sumar una comunitat de més de 400.000 seguidors a Youtube amb més de 65 milions de visualitzacions, que han aprofitat la tirada per publicar "Les millors històries del futbol".

Sabíeu que Ángel María Villar va arribar a pegar a Cruyff en un terreny de joc? No faré spoilers però pels amants del futbol de tots els temps i els apassionats de l´era més moderna d´aquest esport, el llibre es pot convertir en un must. Són històries inèdites. No s´exalten els clàssics ni es repeteixen les que ja ens han contat.

Publicat per l´editorial Oberon, és un format pioner. Relats breus, alineacions inèdites, anècdotes imperdibles,... i tot parteix de "Campeones" el canal de youtube que s´ha convertit en tota una referència.

Sabíeu que molts herois de guerra foren futbolistes? Els autors d´aquest llibre no eren nats. I això implica un treball de camp i recerca i un interès per la història. Joves capaços d´apropar el passat.

A les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio, una ràfega de la Tdp sempre diu: "Per estimar els nostres colors, hem de conèixer la nostra història". I és aquí quan es compleix la gran coincidència. El futbol del futur ha de ser valent també fora del terreny de joc. Ha de gaudir de les cròniques de Ramón Besa però també de l´anàlisi del Jordi Costa a partir d´11 twits destacats.

El llibre dels "Campeones" promou als joves, la necessitat de no descuidar les lectures i enriqueix els nous formats. Alguns cracks de les noves dinàmiques comunicatives també escriuen llibres . Oh!

Compartir el artículo

stats