Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els joves recomanen

Ja s´acosta el Dia del Llibre i per aquest motiu hem demanat recomanacions a joves adolescents. Aquí teniu les propostes

Els joves recomanen

Harry i les relíquies

Jun Calafell Aparicio (12 Anys)

Recomano qualsevol dels llibres de la saga Harry Potter, especialment el nombre set, Harry Potter i les Relíquies de la Mort. És un llibre que aconsello a tots els qui els agradin les aventures, l'emoció, la màgia i la mitologia. És un llibre molt emocionant, divertit i amb molts misteris. Fa que sentis que estàs dins el llibre, et trobes genial perquè ho gaudeixes, vas cercant cada detall per saber de què va la història, de com arrisquen i tot el que fan per derrotar al dolent, s'amaguen i s'oculten secrets. El personatge dolent juga amb les ments dels alumnes de l'escola de màgia. Per aquestes raons el llibre t'apassiona, és un llibre increïble, molt bo i li aconsello a tot lector al qual li faci ganes sentir-se com el protagonista del llibre, Harry Potter.

El pou darrera la porta

Paula Guerrero (15 Anys)

El pou darrere la porta és una novel·la estructurada en 15 capítols, a més, podríem dir que pertany al subgènere del terror psicològic, ja que utilitza certs adjectius connotatius de por i misteri i juga amb els pensaments de les víctimes provocant-los angoixa. La descripció que l’autor fa de les situacions fa que ens endinsem en la historia, fins a arribar a tenir la sensació de que l’estem protagonitzant nosaltres. Però no només la descripció, sinó també la narració dels esdeveniments, les quals estan en equilibri.

Aquest llibre ens explica la història de dos veïns, N’Olga i n’Àlex, que creuen que algú que controla les vides de la resta de la comunitat. N’Olga té certes proves, com que els residents del edifici han sofert “incidents” sempre vinculats amb l’ascensor; nins desapareguts des d’anys enrere; rumors i misteris que corren en el seu bloc, com la possible existència d’una entreplanta i fins i tot una bústia amb una funció un tant estranya. A l’hora de descobrir la real història, no ho tindran gens fàcil. El tema predominant és la dificultat d’acceptar la realitat, lloc que tots són conscients d’aquests incidents però ningú no és capaç de plantar-li cara. Per una banda, aquesta novel·la és molt interessant i realment fascinant perquè és un llibre que no tots estem acostumat a llegir i això dóna molt de joc. És una obra absolutament original i sorprenent i ajuda molt a desenvolupar la nostra imaginació, podem creure que tot el que ha passat és real, és fruit d’un somni o d’un trastorn. Per l’altre banda, justament aquest fet és el que més et pot fer dubtar, ja que a vegades sembla difícil destriar quan parla des de les paranoies de n’Olga, des d’un somni o des d’un fet real.

Finalment, vull recomanar-ho a tothom perquè trobo que és molt original i diferent d’altres, cosa que és molt important de cara a conèixer i interpretar la lectura. Com he dit abans, és ideal per estendre la creativitat i arribar a les nostres pròpies conclusions. Crec que per nins de la meva edat és un bon llibre perquè té la dosi perfecta de por i intriga i consta de les pàgines adequades, és fàcil de llegir i d’entendre.

Va de bromes

Joan Mesquida (12 Anys)

Us agraden les bromes? Us agrada que siguin elaborades ? Us agraden els misteris?

Si la vostra resposta a les preguntes anteriors ha estat afirmativa, us recoman el llibre Bromes pesades S.A. Aquest llibre és molt graciós i té parts de misteri, però sobretot té moltes bromes i, realment, són elaborades.

Els protagonistes són en Miles Murphy i en Niles Sparks. El primer, en Miles, és un nin a qui li agrada molt fer bromes; podríem dir que és el bromista de la seva escola. Un dia, però, s’ha de canviar de centre i de llavors ençà el director sempre l’agafa quan fa les bromes. A una aula coneix en Niles, un alumne “perfecte” amb molt bon comportament i reputació dins l’escola. Ell és un bromista expert, ja que mai l’agafen ni sospiten d’ell. Els dos es posen en contacte per realitzar una broma, cosa que els du molt de temps planejar, i just quan comencen ja tenen problemes. Quina broma és aquesta que els du tant de temps? Podran aconseguir fer-la? Si voleu saber les respostes a les preguntes haureu de llegir el llibre. Us el recoman.

Un universo nuevo

Alejandro Aragoncillo (15 AÑOS)

Esta es la cuarta obra perteneciente a la serie de Nacidos de la Bruma (Mistborn), y se nos sumerge en un universo nuevo, 300 años después de los tres primeros libros, que aúna toques de la era de la revolución industrial, tales como trenes e iluminación eléctrica, con el mundo de la fantasía y la magia. Este libro, de igual manera que muchos de Brandon Sanderson, tiene la historia tan finamente tejida que nunca perderemos el ansia por leer una página más.

También es importante saber que pese a ser una continuación, se puede entender perfectamente sin leer los anteriores, puesto que es un nuevo comienzo. En definitiva, es un libro muy completo, totalmente recomendable para personas de edades dispares, pero siendo especialmente indicado para adolescentes.

Sobre el cel

Catalina Gual de Torrella (16 anys)

Hi ha vida després de la mort? El cel existeix? Ens espera algú després de la vida?

Aquestes i d’altres preguntes, me les he plantejades al llarg de la meva vida i, per cercar les respostes, em vaig decidir a llegir aquest llibre.

El cielo es real és un llibre ple d’emocions, d’intriga, d’esperança... que conta la increïble història d’un nin de quatre anys que va estar a punt de morir i assegura haver visitat el cel, on va conèixer Jesús i Déu. Colton, nom del protagonista, va anar donant detalls de la seva breu estància al cel i de les persones que allà va conèixer, com el seu besavi Pop, mort feia més de trenta anys, o la seva germana, a la qual la seva mare va perdre en el seu segon mes d’embaràs. Aquesta narració, escrita en un llenguatge proper i de lectura fàcil, és un llibre polèmic per els escèptics i a la mateixa vegada esperançador per els creients.

Desaparèixer entre les ombres

Laura Gallo (14 Anys)

Donde surgen las sombras ens conta la historia d'un grup d'amics . Un d'ells, Alex, desapareix misteriosament deixant una única nota. Amb l’ajuda d’un inspector, els seus tres amics començaran una investigació per tractar de trobar-lo.

La veritat és que no tenia expectatives en aquest llibre . El vaig llegir perquè era obligatori com a lectura de curs, però la veritat es que m'ha agradat molt; i crec que és el millor llibre de misteri que he llegit mai.

Els personatges en general m'han agradat molt, sobretot na Lucia perquè és molt segura i molt valenta, i l’inspector Garcés que es nega en tot moment a abandonar la investigació d'Alex per ajudar als seus amics.

Estem davant d'una novel·la apassionant i entretinguda.

Quatre quilos de iogurt

Irene Coll González (15 Anys)

“Quatre quilos de iogurt”; mai una oració tan simple ha deixat en mi una empremta tan profunda. El secret del meu turbant narra la història, autobiogràfica, de la Nadia Ghulam, una al·lota afganesa que va veure radicalment canviada la seva vida quan una bomba caigué a casa seva. Sofrí una deformació a la cara, el seu germà Zelmai morí i el seu pare embogí. Aquella bomba significà l’inici del regnat dels talibans i de la pèrdua de les llibertats; especialment per a les dones. En aquell moment, Nadia decidí fer-se passar per home i cercar feina, ja que les dones no podien treballar. Així a casa tendrien alguna cosa per menjar.

Ella somiava amb anar a l’escola. Després de vuit anys sense poder-ho fer, ho aconseguí. Conegué persones bones i dolentes, però mai va defugir dels seus objectius. Finalment, va aprendre a llegir i a escriure. “Quatre quilos de iogurt” fou la seva primera oració.

Aquesta frase per a mi significa el triomf contra les adversitats, haver vençut la batalla contra la gana i contra tots aquells que es van voler aprofitar d’ella. Aquest llibre et canvia, vas aprenent a gaudir de les petites coses i a donar gràcies per tot el que tens. Mai saps que pot ser de la teva vida en uns segons.

Marina

Claudia Pardo (17 Anys)

Marina és una novel·la que explica la història d'un jove anomenat Òscar, el qual ha desaparegut durant una setmana, per un principal motiu: Marina, una adolescent que coneix per casualitat a una de les seves excursions per Barcelona en solitari, com cada vespre solia fer.

Així comença la novel·la de Carlos Ruiz Zafón en la qual es pretén ressaltar el valor de l'amistat, i tot el que s'arriba a fer i es sacrifica per ella, i d'altra banda és una crítica a l'egoisme de les persones, no només parlant de diners, sinó també en aspectes com voler allargar la vida d'una persona estimada, de manera artificial, quan el seu cos ja no dóna més de si mateix.

L'estil que empra en la mateixa, encara que és senzill i fàcil de llegir, no deixa passar cap detall en les descripcions que fa, tant de personatges com de situacions, llocs i sentiments, i aconsegueix fer-te posar a la pell dels protagonistes a cada pàgina de aquest llibre.

Aquesta és una obra que ens hem hagut de llegir els alumnes de primer de batxillerat de la meva escola i recoman totalment la seva lectura, per la capacitat que té per fer-te valorar la teva vida dia a dia i la gent que t'envolta i t'estima.

Els secrets del bosc

Maria Maians Bordas (12 Anys)

Lo que el bosque esconde és un llibre màgic. Té una intriga, un esperit de màgia i fantasia que només escriptors molt especials saben tenir. T’enamores de la història i gaudeixes a cada instant. L’escriptora ha fet volar la imaginació, ha superat els límits i ha escrit un llibre juvenil que m’ha encantat.

Al regne Rodian la màgia està prohibida, i aquells que la practiquen són perseguits i cremats a la foguera. Neriabeth Rosaleal és una d’aquestes persones, i per això, corre un gran perill quan es trasllada a la capital, a casa dels seus oncles, quan no té altre remei per la mort dels seus pares i pel trasllat del seu germà major en un monestir. Apareixeran personatges com el duc Kilian Monteyermo, el rei i mags malvats que es van ajuntar per dur a terme un malefici. A la història, na Neriabeth es va involuclar en una gran història d’amor, de sacrifici i de veritats. Na Neriabeth s’haurà d’esforçar per salvar-se a ella i a tot el regne. Comença una història de fantasia, d’amor, de sacrifici, d’aventures i d’intriga que no podreu deixar de llegir fins a la darrera pàgina.

Ciudades de papel

Paula Jamie Walker (14 AÑOS)

Ciudades de papel, escrita por John Green, es una novela muy entretenida. Trata sobre una chica muy peculiar llamada Margo Roth Spiegelman. Se entera de que su novio la está engañando con una de sus mejores amigas entonces Margo decide vengarse de todas las personas que mantuvieron ese secreto, pero para ello necesita la ayuda de su vecino, Quentin Jacobsen. Después de aquella noche tan espectacular para él, decide buscarla en el colegio al día siguiente pero no la encuentra. Tras esto que les acabo de explicar, Quentin y sus amigos deciden ir a buscarla en una de sus ciudades de papel. En esta novela encontrarán partes muy graciosas y algunas tristes, partes románticas y otras decepcionantes, y tal vez se les parará el corazón en alguna escena del susto que les dará. Les aseguro que no podrán parar de leer y cuando se lo terminen, hay muchísimas más historias de John Green que les encantarán.

La isla del tesoro

JAUME PÉREZ BENEJAM (14 AÑOS)

Clásico entre clásicos, este libro escrito por Stevenson me atrapó con solo leer el título. Esta novela es el origen de todas las historias de piratas y por si no ha quedado claro aún, la recomiendo mucho.

Jim Hawkins es un niño huérfano por parte paterna que trabaja conjuntamente con su madre en una posada que poseen. Su vida coge un giro radical cuando un viejo marinero con una pata de palo y una severa adicción al ron se presenta un día en esta posada. Hurgando en sus cosas, Jim encuentra unas cuantas joyas preciosas, y un viejo mapa el cual lleva a una isla denominada la ‘isla del tesoro’. La tensión aumenta cuando el borracho pirata le confiesa que él formó parte la tripulación del pirata el cual dejó el tesoro en esa isla. Finalmente, Jim decide emprender el viaje a esa isla, y el resto lo tendrás que leer.

Compartir el artículo

stats