Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cocina

Receptaris menorquins

Les cuines populars són bones per definició i tradició. Destil·len ingeni i bon gust

Bep Al·lès Salvà.

Bep Al·lès des d´anys enrere es preocupa per investigar la cuina i els receptaris de Menorca. Cuina extraordinàriament rica, plena de sorpreses, matisos i subtileses. En les seves obres trobam el receptari de la família Salort de Ciutadella, escrit originàriament en castellà, en la que es mesclen la cuina senyorial menorquina amb cuines populars i reminiscències de la dominació britànica i francesa que enriqueixen les elaboracions.

Segurament la família devia ser aficionada al dolç perquè de les 125 pàgines del llibre, 30 es dediquen a plats salats i quasi un centenar a plats dolços: galetes, rebosteria, plats de Nadal, coques,... Un bon reclam pels llaminers.

Les cuines populars són bones per definició i tradició. Destil·len ingeni i bon gust. Saber extreure subtileses a productes comuns o crear excel·lència a partir dels recursos més pobres és patrimoni de la cultura acumulada pels pobles al llarg de generacions. A Sa Cuina des poble de Menorca s´ofereixen receptes de primers plats, arrossos, carns, peixos, ous, caragols i rebosteria.

Les receptes estan molt ben explicades, els ingredients i l´elaboració i, a més, Bep Al·lès hi afegeixen comentaris explicatius de l´origen dels plats, les ocasions en que es menjava i l´època de l´any adequada per la seva preparació.

Compartir el artículo

stats