Tot just ara fa 15 anys que els germans Macià, Miquel i Sebastià Batle varen obrir les portes de Binigrau (a Biniali, Sencelles). Un projecte nascut de l'experiència viscuda al celler Macià Batle, del qual tenen records dolços. Amb Binigrau, varen començar a crear un celler fet a mida per a ells amb l'objectiu de fer uns vins que sorprenguin i agradin. A poc a poc i amb bona lletra, han aconseguit cultivar 50 hectàrees de vinya (30 de pròpia i la resta de viticultors del redol). En aquest temps, Binigrau ha sumat reconeixements dels amants del bon vi i, fa ben poc, s'hi ha incorporat la segona generació: dues cosines (Laura i Elisabet) que, a poc a poc, veurem s'involucren, cada vegada més, en el dia a dia del celler. El vi que presentam avui és Obac, de l'anyada 2017. El nom té història perquè remet al bar que els germans Batle varen regentar durant un temps a Santa Maria del Camí als anys 90 del segle passat. És un vi que convida a ser begut sense pressa, com si en ple estiu trobàssim una zona ombrívola agradable on reposar de la insuportable calor. Està fet amb un cupatge que combina a parts iguals Mantonegro, Callet, Merlot i Sirà, i als quals s'hi afegeix una mica de Cabernet Sauvignon. Fermenta en dipòsits d'àcer inoxidable a 25 graus i reposa durant 12 mesos en botes de roure francès. El resultat és un bon company de taula, un vi equilibrat, de color de cirera intens, amb notes d'espècies i fonoll, amb un pas en boca elegant i amb la fusta ben integrada.
Exclusiva
Prohens inauguró el agroturismo ilegal de su director de Transparencia en Andratx
Dionís a taula