Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un bon company de taula per beure sense pressa

Obac 2017, Binigrau

Un bon company de taula per beure sense pressa

Tot just ara fa 15 anys que els germans Macià, Miquel i Sebastià Batle varen obrir les portes de Binigrau (a Biniali, Sencelles). Un projecte nascut de l'experiència viscuda al celler Macià Batle, del qual tenen records dolços. Amb Binigrau, varen començar a crear un celler fet a mida per a ells amb l'objectiu de fer uns vins que sorprenguin i agradin. A poc a poc i amb bona lletra, han aconseguit cultivar 50 hectàrees de vinya (30 de pròpia i la resta de viticultors del redol). En aquest temps, Binigrau ha sumat reconeixements dels amants del bon vi i, fa ben poc, s'hi ha incorporat la segona generació: dues cosines (Laura i Elisabet) que, a poc a poc, veurem s'involucren, cada vegada més, en el dia a dia del celler. El vi que presentam avui és Obac, de l'anyada 2017. El nom té història perquè remet al bar que els germans Batle varen regentar durant un temps a Santa Maria del Camí als anys 90 del segle passat. És un vi que convida a ser begut sense pressa, com si en ple estiu trobàssim una zona ombrívola agradable on reposar de la insuportable calor. Està fet amb un cupatge que combina a parts iguals Mantonegro, Callet, Merlot i Sirà, i als quals s'hi afegeix una mica de Cabernet Sauvignon. Fermenta en dipòsits d'àcer inoxidable a 25 graus i reposa durant 12 mesos en botes de roure francès. El resultat és un bon company de taula, un vi equilibrat, de color de cirera intens, amb notes d'espècies i fonoll, amb un pas en boca elegant i amb la fusta ben integrada.

Compartir el artículo

stats