Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Una penitència que no voldria que s'acabàs

Pecat 2016, del celler Canyelles i Batle

Una penitència que no voldria que s'acabàs

Quan una passió t'agrada tant fins a esdevenir un vici, es pot dir que estàs pecant. En el cas del Celler Canyelles i Batle, la penitència no és altra que fer, any rere any, bon vi. Segurament és el celler més petit de Mallorca, un projecte creat per

Sebastià Canyelles i Jero Guasp, després d'aparcar l'aventura iniciada l'any 1997 amb el celler Macià Batle amb la resta de familiars. L'any 2003 s'enamoraren de Son Simó Vell, una finca del terme municipal d'Alcúdia que han convertit en agroturisme i celler. Ara també hi està ben implicada la seva filla, Cata, que somia a fer un vi blanc en un futur. Amb Canyelles i Batle, Sebastià continua la tradició que va heretar del seu padrí de Biniali, però aquest pic amb ritme més pausat però igual d'exigent. La finca té dues quarterades sembrades de vinyes amb varietats nobles i foranes com Merlot, Cabernet Sauvignon i Sirà. El resultat és Pecat, un vi que va sortir al mercat el 2014 amb l'anyada de 2011. Des de llavors, s'ha posicionat entre els entesos com un vi de referència. Durant 18 mesos, reposa en botes noves de roure francès, per varietats, sense premsar ni filtrar i, després, continua evolucionant 18 mesos més en botella. L'anyada que presentam és la de 2016 i el resultat no decep gens. És d'un vermell fosc de picota, aromes intenses de regalim i té un postgust llarg i agradable.

Per cert, l'etiqueta de l'envàs magnum és de l'artista Josep Maria Sirvent, que està capficat en un projecte ben interessant de cria de vedella que combina dues races excel·lents: la japonesa Wagyu amb la Vermella menorquina.

Compartir el artículo

stats