Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un homenatge a l'ametler per acabar un bon àpat

Licor d'ametla, de Licors Moyà

Un homenatge a l'ametler per acabar un bon àpat

Una de les begudes que més m'ha sorprès darrerament és un licor que es fabrica a Mallorca, concretament a Artà. Es tracta del licor d'ametla que elabora la família Moyà, amb més de 125 anys de trajectòria en el sector, amb la cinquena i sisena generació al capdavant. Tot i que no és una beguda alcohòlica tradicional, Joan Moyà comenta que els seus repadrins ja feien el licor d'ametla a les acaballes del segle XIX, tot i que mai no el varen arribar a comercialitzar. Va ser l'any 2014, quan decidiren recuperar la recepta i fer un homenatge a un dels arbres més emblemàtics de l'illa, l'ametler i, alhora, al seu fruit, que està vinculat a la gastronomia illenca amb nombroses receptes.

Joan Moyà explica que per elaborar-lo, es combina l'extracció de les aromes de les ametles per arrossegament amb la tècnica de mesclar en fred l'aigua, l'alcohol i el sucre. El resultat és un espirituós d'un 20%, daurat, viu, amb un toc amarg, ideal per acabar un bon dinar o per acompanyar unes postres lleugeres o d'un gelat suau.

Compartir el artículo

stats