Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un vi que reivindica el mantonegro com a gran varietat

Un vi que reivindica el mantonegro com a gran varietat

La idea de fer aquest vi negre de la Bodega Ribas va sorgir l'any 2014, quan Xavier Servera va proposar a la seva germana, Araceli, elaborar un vi diferent d'una bota de Mantonegro de l'anyada 2012, provinent de vinyes velles.

La sentència que dona nom a aquest vi és de Humphrey Bogart, però també va ser la frase triada per al titular de l'entrevista a Joana Oliver -tia de Xavier i Araceli, i aleshores copropietària de can Ribas- quan a final de novembre de 1993 el periodista Matías Vallés va confessar a l'entrevistada que no beu alcohol. Diu Xavier que aquesta frase sempre l'ha marcat i "el va impulsar a eliminar qualsevol subterfugi que alimentàs la desconfiança (que si no beus no sigui per falta de qualitat)". De fet, duia massa temps sentint veus que desconfiaven de la qualitat del Mantonegro, unes afirmacions sense validesa com demostra aquest i altres vins.

L'anyada 2018 ha reposat un any en bota de roure francès de 500 litres. Destaca per un vermell, viu, elegant, amb aromes de fruita vermela, regalim negre, de sucre cremat, mores. És un vi amb taní, amb una astringència agradable. El disseny de l'etiqueta és de Juan Chito, basat en el ninot que Xavier té a ca seva, un record del seu viatge a Mèxic.

Compartir el artículo

stats