Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Gastronomía

Una llarga espera que ha valgut la pena

Una llarga espera que ha valgut la pena

Hem hagut d'esperar 13 anys per tastar oficialment el vi de raïm Escursac, la darrera varietat autòctona autoritzada per comercialitzar. El temps passat ha pagat molt la pena gràcies a l'esforç de la família Ribot. Actualment la tercera generació regenta aquest celler que des de l'any 2010 aposta per fer vins ecològics en unes terres que antigament eren propietat del llegendari Comte Mal. Som Pubil es va presentar el passat mes de maig i és l'aposta de Catalina Ribot amb el suport del viticultor del Penedés Joan Rubió. Com el nom indica, és un vi únic -pubil-, un monovarietal que mossèn Alcover va descriure, a l'irrepetible i únic al món Diccionari Català-Valencià-Balear, com "un bon raïm per fer vi". És lluent i net, de color de cirera, amb aromes de gerds i fruites silvestres. En boca és fresc, amb records de cítrics i un agradable postgust amb un toc amarg. Un vi redó que ens transmet l'essència de Mallorca.

Compartir el artículo

stats