Dionís a Taula
Pagès de Son Catxo: De xeremies, ases i bon vi (i 2)

Pagès de Son Catxo / .
Com explicàvem la setmana passada, parlar de Pagès de Son Catxo és contar la història de Felip Arnau Rebassa. Avui, en aquesta segona i darrera part ens centrarem en el vi. Com vàrem comentar la setmana passada, a Son Catxo té sembrada una hectàrea de vinya i, a més, hi elabora sobrassada i hi cull oliva per fer oli. Tot i això, cal dir que el seu vi encara no prové de la vinya que té a la seva finca. Explica que, com ha après de la gent major, cal que el cep es desenvolupi devers una dècada perquè produeixi un fruit òptim. «Sé que podria fer-ne abans, a partir dels tres anys, però m’estim fer cas dels ensenyaments de la gent major, tenir paciència i esperar una mica més». Així, podem anunciar que en acabar aquesta dècada, si no hi ha res de nou, farà el vi a partir de la vinya que té en propietat.
Mentrestant, va arribar a un acord amb Jaume Ripoll, per a qui treballa a Vins Ripoll, per comprar una partida de raïm, concretament de la varietat moscatell de gra petit, que té sembrada a es Cós (Binissalem). Comenta que és com si fos seu perquè, a banda de pagar-li el fruit, fa la feina al camp amb en Jaume Ripoll, des d’esporgar fins a veremar, com també executa les tasques que cal dur a terme dins el celler, un espai on compta amb la saviesa de l’enòleg Tomeu Verdura.
L’etiqueta és obra de l’il·lustrador xilè Bering Comparini, qui ha agafat la imatge de la casa on viu Rebassa, Cas Manescal Collut, a Son Catxo (Búger) i hi ha afegit un arc de Sant Martí, símbol d’esperança i llibertat.
L’edició d’aquest vi és molt limitada, devers 400 ampolles. La primera anyada que va treure al mercat va ser l’any 2022 i la segona el 2023. L’any passat, per motius aliens, no en va poder elaborar, però enguany sí que n’hi haurà i fa comptes tenir-lo enllestit devers el mes d’abril de l’any vinent.
Hem tastat l’anyada 2023: és un vi que sorprèn, de groc lluent, amb aromes de brioixeria, pinya i meló madur. En boca és sec, amb un record delicadament dolç. Pot acompanyar molt bé un plat de tombet amb ous fregits, un pamboli amb calamar o un pop torrat servit amb verdures de temporada.
Suscríbete para seguir leyendo
- Doctora Maria Barceló Crespí, tras 50 años de docencia: 'No concibo que haya universitarios que no se leen un libro en todo el curso
- Los técnicos con el carné C se niegan a conducir las nuevas ambulancias del Govern en Mallorca
- Profesores denuncian años de abuso de poder y acoso del director del IES Josep Maria Llompart de Palma
- Largas colas de coches colapsan las carreteras ante la locura colectiva por ver la exhibición de cazas supersónicos sobre Mallorca
- Cierra Carns Comas en el Mercat de l'Olivar: «La primera hamburguesa que se comió en Mallorca la hizo mi madre»
- Adiós a las pegatinas de la ORA: Palma estrenará un sistema digital para controlar los aparcamientos en la zona azul
- Enrique Murillo, editor: 'El libro ya no es para leer, es para regalar, nadie leyó el Planeta de Sonsoles Ónega
- Palma se vuelve más dulce: las nuevas tiendas de chuches conquistan el centro con color y sabor nórdico
